thermotec®

thermotec® HD gradnja
thermotec® je izolacija koja u jednom potezu objedinjuje - vrhunsku toplinsku izolaciju, vrhunsku zvučnu izolaciju te izravnavajući sloj.

Prvenstveno se koristi na horizontalnim dijelovima stambenih i poslovnih objekata kao toplinska i zvučna izolacija podova u prizemlju, toplinska i zvučna izolacija međukatne konstrukcije te izolacija potkrovlja. Nezaobilazna je kod izgradnje objekata s naglaskom na štednju energije ili niskoenergetskih kuća, ali i kod sanacije postojećih objekata. Sastoji se od stiropor granula i specijalnog Thermotec mineralnog veziva.

Rješenje kojim se istovremeno, u jednoj operaciji izvodi izravnanje nivoa poda te toplinska i zvučna izolacija. Neravnine se izravnaju, a cijevi zaštite. Thermotec je dimenzionalno stabilan, visoko elastičan i izuzetno jednostavan. Pruža mogućnost ugradnje izolacijskog sloja u jednom komadu bez fuga, bez spojeva i šupljina. Znači bez gubitaka topline. Bez obzira na vrstu podloge i količinu cijevi u podu. Kod izravnavanja podloge, thermotec je moguće ugraditi od 3 pa do 50 centimetara u jednom sloju ukupne debljine do 200 centimetara. Težina Thermotec-a je, ovisno o željenim svojstvima samo 80-130 kg/m3.Struka je izmerila da gubici nastali klasičnim načinom izoliranja iznose i do - 40 %.
Optimalna toplinska izolacija i izolacija od buke koraka ostvarit ćete samo s thermotecom®.


Hladne noge stvar su prošlosti – to za nas u thermotecu zaista nisu tek prazne riječi. Zašto? Zato što su podovi izolirani thermotecom izolacijom jednostavno topliji za Vaše noge. To ćete osjetiti već pri prvom koraku. Bilo da ustajete ujutro, nakon tuširanja u kupaoni, dok sjedite za radnim stolom ili dok ste navečer ugodno zavaljeni na kauču – toplina neprekidno struji preko Vaših nogu u pod. S thermotecom možete osjetno smanjiti gubitak topline. Na taj ćete način uštedjeti skupu energiju i istovremeno povećati svoju udobnost stanovanja. To pokazuje mjerenje IGH kao i europsko tehničko dopuštenje: ETA-08/0338 i ETA-11/0455.
SVE PREDNOSTI THERMOTEC®-a NA JEDNOME MJESTU
  • Materijal za toplinsku izolaciju i izolaciju od bukekoraka potvrđeni u skladu s ÖNORM
  • thermotec posjeduje mjerenje IGH , ETA, odnosno građevinsko odobrenje DIBT-a
  • kvaliteta proizvoda je pod stalnim nadzorom laboratorija
  • polaganje bez spojnica ( fuga ) i bez gubitaka otpora toplinskog prolaza
  • zajamčena je ravnomjerna debljina ploče estriha
  • stabilan oblik, mogućnost iznimnog opterećenja
  • idealan za podno grijanje
  • moguće su iznimno velike visine ugradnje
  • može se polagati na kosinama
  • nakon 48 sati može se polagati estrih*
*ovisno o debljini ugradnje, temperaturi, vlažnosti zraka i korištenom proizvodu


Katalog

Thermotec_video
vrh stranice