pitanja i savjeti

P/ Poštovani, molila bih Vas za pomoć..na linku http://www.arhitekti.hr/obiteljska-kuca-klara.aspx nalazi se kuća koja ima lijepu fasadu... ako dajete informaciju koje su to dvije boje fasade i koji je proizvođač boje. Lijep pozdrav

, 03.05.2018

O/
Poštovana,
ne znamo točno koji je proizvođač i ton boje, ali za to možete kontaktirati kolege iz Studija DOT (http://www.arhitekti.hr/studio-dot.aspx).
Što se tiče same boje, naša iskustva su odlična sa bojama tvrtke Caparol (http://www.arhitekti.hr/caparol.aspx), a ton karti ima više te je najbolje na licu mjesta odrediti točne tonove koji će Vama najviše odgovarati!

Admin, 17.09.2018

P/ Poštovani, molim vas za nekoliko savjeta... Kupujem kucu staru navodno iz 1968.godine (što ću provjeriti na katastru). Pa sad treba srušiti tu staru kuću i na tom mjestu sagraditi sličnu, ali u istim gabaritima... Moje je pitanje što mi sve treba od projekata i dozvola i kojim redosljedom...?

, 05.09.2018

O/
Poštovani,
prije svega je potrebno provjeriti prostorno-plansku dokumentaciju, ali načelno zamjenske građevine ne prdstavljaju zapreku. Za gradnju nove građevine potreban je akt kojim se odobrava građenje - građevinska dozvola.
Građevinsku dozvolu izdaje nadležni ured za graditeljstvo na temelju glavnog projekta. Zavisno o lokaciji i projektantima, postoji mogućnost da će se morati prije izraditi i idejni projekt za izhođenje posebnih uvjeta, prethodnih suglasnosti i mišljenja javno-pravnih tijela...
Dakle, kompletan postupak bi bio: idejni projekt )posebni uvjeti isl.), glavni projekt (građevinska dozvola) te po potrebi izvedbeni projekt.

Admin, 17.09.2018

P/ Poštovani! U planu imamo gradnju kuće (vikendice) na mjestu gdje je već postojeća kuća koja od istalacija ima vodu i struju. Kuća je starija te ju je potrebno rušiti i izgraditi novu. Pitanje je da li nama što od toga ide na ruku, u smislu dokumentacije i sl. Unaprijed se zahvaljujem!

, 07.11.2017

O/ Poštovani,
ako je postojeća kuća igrađena prema dozvoli, te ima uporabnu dozvolu, ili je ozakonjena prema posebnom zakonu, najveća "ušteda" će Vam biti u plaćanju samo razlike u vodnom i komunalnom doprinosu. Razlika se odnosi na razliku u volumenu između nove i postojeće kuće.
Nadam se da smo barem malo pomogli ovako općeniti odgovorom, a za točniji odgovor potrebno nam je poslati više detalja!
Za sva pitanja, savjete i komentare, slobodno nas kontaktirajte!
Srdačan pozdrav, arhitekti.hr tim

Admin, 28.11.2017

Postavite pitanje

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna

*  
*  
*  
*  
vrh stranice