Udruženje hrvatskih arhitekata | UHA

Udruženje hrvatskih arhitekata je: neprofitna, nevladina, profesionalna organizacija koja djeluje kao strukovni savez regionalnih, županijskih i gradskih društava arhitekata, članica UHA-e.

Ukupan broj društava članica u 2013. godini: 11

Ukupan broj članova društava članica UHA-e u 2013. godini:

Udruženje djeluje od 1878. godine kao nacionalna organizacija s ciljem koordinacije strukovnih interesa arhitekata na području Republike Hrvatske.

Izdavač je časopisa Arhitektura (od 1947.) i Čovjek i prostor– ČIP (od 1954., tiskani,  a od 2012. online: www.covjekiprostor.net) te brojnih knjiga i publikacija.

Udruženje hrvatskih arhitekata (UHA) nacionalna je članica UIA (Međunarodne unije arhitekata) koja broji 92 nacionalne članice. UHA je primljena u redovno članstvo UIA 1993. godine.

UHA je redoviti člani UMAR-a (Međunarodne Unije arhitekata zemalja Mediterana) s kojima razvija plodnu suradnju kroz projekte ljetnih škola i Dokumentacijskog centra u Aleksandriji.

Godine 2004. UHA je aplicirala na MIES VAN DER ROHE AWARD, za pravo sudjelovanja hrvatskih arhitekata u Mies van der Rohe nagradi Europske Unije za arhitekturu. Od 2007. i hrvatski arhitekti su uključeni u ovu najprestižniju svjetsku nagradu.

vrh stranice