česta pitanja

P/ Kolika bi bila cijena za izradu dizajna interijera? Stan je veličine 80m²

, 20.01.2013

O/ Poštovani,
Portal hrvatskih arhitekata kao javni medij nema saznanja o cijenama izrade projekata interijera, ili druge projektne dokumentacije pojedinih arhitektonskih ureda, već je najbolje da se njima obratite direktno. Popis ureda koji su predstavili svoje projekte, među kojima ima i interijera, možete naći na stranicama Portala ovdje.
Cijenik usluga arhitekata definiran je pravilnikom Hrvatske komore arhitekata i možete ga naći ovdje.
Srdačan pozdrav,
arhitekti.hr

Admin, 21.01.2013

P/ Mogu li vam poslati slike kata kuće ili tlocrt da mi date neke savjete kako uredit prostor, kao jednog dijela kuće koji služi samo kao ulaz sa stubištem. Dosta je velik i neiskorišten, a koji namjeram preurediti u proljeće. Hvala

, 28.01.2011

O/ Poštovani,
slike i nacrte, kao i sve ostale priloge, možete poslati na našu e-mail adresu arhitekti.hr@gmail.com. Pregledati ćemo poslane podatke te Vas kontaktirati kako bismo usaglasili Vaše želje sa mogućnostima prostora!

Admin, 02.02.2011

P/ Poštovani, da bi bio siguran da je predmetna zgrada odnosno kuća izgrađena u skladu s aktom o legalitetu (Rješenje o odobrenju građenja), u pogledu položaja na parceli i vanjskih gabarita, odnosno da je legalna, tj. da nije potrebna legalizacija što moram učiniti, tražiti arhitekta ili projektanta?

, 20.02.2018

O/ Poštovani,
ako je zgrada izgrađena prema aktu kojim se odobrava građenje (Građevinska dozvola, Rješenje o uvjetima građenja ili sl.) po njezinom završetku potrebno je ishoditi Uporabnu dozvolu kao dokaz legalnosti. Naime, nju je moguće dobiti tek poslije tehničkog pregleda građevine gdje se utvrđuje da li je ista građena prema aktu kojim se odobrava građenje. Druga opcija, ekvivalent Uporabne dozvole jest Rješnje o izvedenom stanju, odnosno dokaz da je legalizacija (ozakonjenje) provedeno.
U ovom procesu Vam nije nužno potreban arhitekt, ali može pomoći savjetom i poznavanjem slučajeva iz prakse.
Za dodatne informacije potrebno nam je više podataka koje nam možete poslati da Vam pomognemo u konkretnom slučaju!
Srdačan pozdrav,
arhitekti.hr tim

Admin, 20.02.2018

Postavite pitanje

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna

*
*
*
*
vrh stranice