Stambena građevina Istarska

Stambena građevina Istarska Dva Arhitekta stambene zgrade
Ocjenjivati mogu samo registrirani korisnici. Prijavite se | Registrirajte se

FOTOGRAFIJE

Dva Arhitekta
  • Grad: Zagreb
  • Godina projekta: 2004
  • Godina izvedbe: 2009
  • Tip građevine: stambene zgrade
Građevina objedinjuje tri velika stana. Podijeljena je po vertikali, svaka etaža sadrži po jedan stan. Svi su stanovi preko svog dnevnog dijela orijentirani na ulicu.
Građevina je smještena u rezidencijalni dio grada preko puta parka Jelenovac, frontalno i bočno naslonjena na park Pantovčak.
Osnovnu kompoziciju pročelja čine dugački stakleni potezi u cinemascope formatu putem kojih šuma postaje dio interieura. Slika se mijenja ovisno o godišnjem dobu, a zna biti vrlo romatično u božićno vrijeme.
Fleksibilnost organizacije očituje se u slijedećem: dva od tri velika stana moguće je podijeliti na manji i veći stan tako da kuća u krajnjoj opciji može imati maksimalno tri velika i dva mala stana. Mali stanovi smješteni su u sivi a veliki u crni volumen.
Tipologiju (kvalitetu) stanovanja možemo opisati kao prijelazni oblik između višestambene i obiteljske kuće, svi stanovi osim penthouse-a, koji ima dvije velike loggie, imaju direktni kontakt sa terenom u vidu terase sa vrtom.
Posebnost kuće u konstruktivnom i oblikovnom smislu predstavlja jaka konzola sa velikim staklenim ekranima, usmjerena prema zelenom pojasu, omogućujući panoramski pogled koji u svojim bočnim završecima seže do vrha Sljemena.
vrh stranice