Ytong Multipor

Ytong Multipor je mineralna termoizolacijska ploča proizvedena s ciljem očuvanja prirodnog okoliša te je primjerena za recikliranje.
Područje primjene je unutarnja i vanjska izolacija vanjskih zidova, izolacija stropova: u podzemnim garažama, podrumima, pothodnicima, toplinsko-izolacijski sustav kontaktnih fasada, rješavanje toplinskih mostova na skeletnim konstrukcijama.

Zašto upotrijebiti Ytong Multipor termoizolacijske ploče?


Multipor je termoizolacijski materijal s velikim prednostima u odnosu na konvencionalne materijale slične namjene; u slučaju kombinacije s Ytong zidovima, prednost je u najboljoj mogućoj toplinskoj izolaciji gotovog zida te istoj strukturi izolativnog i nosivog zida! Također, u odnosu na stiropor koji ima nižu klasu otpornosti na požar (B) i nije paropropustan.
Multipor je u potpunosti negoriv (klasa A1) te je iznimno paropropustan. Ujedno ima bolju tlačnu čvrstoću od npr. kamene vune.

Sastoji se od prirodnih sirovina: vapna, pijeska, cementa i vode.

Ytong Multipor za izolaciju stropa
Toplinsku energiju ne gubimo samo kroz zidove. Zbog nedostatne izolacije u podzemnim garažama i podrumskim prostorijama, dodatno se troši enormno puno toplinske energije. Rezultat svega su hladni i klimatski neudobni podovi u stambenim i javnim površinama. Ovaj problem jednostavno se i brzo rješava primjenom Ytong Multipor mineralne ploče za izolaciju stropova.

Ytong Multipor za unutarnju izolaciju vanjskog zida
Za energetski učinkovitu i kvalitetnu ovojnice zgrade, od velike je važnosti dobra unutarnja izolacija vanjskih zidova. Kao alternativu konvencionalnim izolativnim materijalima za ovu namjenu, nudimo tržištu Ytong termoizolacijsku ploču prisutnu na svjetskom tržištu od 2000. godine u kojem je vremenu Ytong Multipor mineralnim pločama izolirano s unutarnje strane oko 2 miliona m2 vanjskih zidova. S ovom difuzijski otvorenom, paropropusnom termoizolacijskom pločom znatno se unapređuje toplinska zaštita građevine i smanjuju toplinski mostovi shodno propisima o energetskoj učinkovitosti zgrade.

Ytong Multipor za vanjsku izolaciju vanjskog zida

Zgrade su veliki potrošači toplinske energije, posebno u dugoj sezoni grijanja. Očuvanje zdravog životnog okoliša i smanjenje potrošnje električne energije postaju prioritet svake zajednice, stoga visoki troškovi grijanja i hlađenja objekata stvaraju potrebu za učinkovitom sanacijom starih zgrada. Također, i novogradnja podrazumijeva primjenu energetski učinkovitih rješenja. U tom smislu, Ytong Multipor termoizolacijska ploča za izolaciju vanjske strane vanjskih zidova, predstavlja kvalitetno i sigurno rješenje. Moguće je Ytong Multipor primijeniti kao sistemsko, masivno i mineralno rješenje za vanjske fasade, najbolje u kombinaciji s kompatibilnim Ytong zidovima.

Ytong Multipor kao rješenje za toplinske mostove na skeletnim konstrukcijama
Ytong Multipor termoizolacijske mineralne ploče idealne su za smanjenje toplinskih mostova na područjima armiranobetonskih stupova, gredica i ploča u skeletnim konstrukcijama. Rad s njima je jednostavan jer se lako pile, odnosno režu i prilagođavaju na potrebne dimenzije.
Njihovu primjenu preporučujemo posebno u kombinaciji s Ytong elementima za zidanje, upotrebljenim kao zidna ispuna u navedenim konstrukcijama.

više informacija na: www.ytong.hr - Multipor
vrh stranice