• PRINT
  • E-MAIL
A A A
ATLAS

Apex centar

Ocijeni:
Stranica još nije ocijenjena.
4PLAY
Grad: Zagreb
Godina projekta: 2016
Godina izvedbe: 2016
Tip građevine: interijeri
Površina: 45,00 m2
Investitor: Lamar d.o.o.
Apex je novi rehabilitacijski centar u kojem mladi tim visokoobrazovanih fizioterapeuta pod vodstvom iskusne Kristine Spajić poboljšava aktivnosti svakodnevnog života, priprema sportaše, provode korektivnu gimnastiku. Odnosno, unapređuju funkcionalne sposobnosti mišićno-koštanog sustava prije i poslije operativnih zahvata te raznih bolnih stanja i problema sa sustavom za kretanje, potpuno individualno i prilagođeno svim dobnim skupinama. Uz stručno osoblje, suvremene aparate za dijagnostiku i elektroprocedure te niz stručnih manualnih tehnika, oporavak je brži i lakši u ugodnom prostoru za koji su se pobrinuli arhitekti iz studija 4PLAYdesign.

U prostoru prevladavaju tople nijanse sive boje prema željama investitora, dok su žarkije boje decentno prisutne u detaljima. Radi potrebne brzine izvedbe, te zahtjeva sa jednostavnim održavanjem korišteni su najbolji suvremeni materijali poput Kerrock, dizajnerske heterogene podne obloge sa imitacijom drveta, te ugradbeni ormari sa električnim otvaranjem. Sva rasvjeta je dimabilni LED, posebno projektirana, dizajnirana i proizvedena za ovaj prostor.
Cijeli prostor je povezan ugradbenim ormarom koji se proteže od ulaza do dvorane, a koji osim vidljive niše u funkciji čekaone sakriva instalacije grijanja, toalet uposlenika, ali i cijelu kuhinju iza pulta recepcije. Iako takav element prolazi kroz nekoliko prostorija, čini se kao jedinstena cjelina te ih povezuje. Recepcijski put je dizajniran i izrađen posebno za ovaj projekt od providnog Kerrocka, koji osvijetljen sa stražnje strane otkriva siluetu logotipa Apex. Spomenuti ormar, pult, ali ostali elementi izrađeni su u Stolariji Lacković u Jablanovcu gdje je provjereno njihovo neometano funkcioniranje s obzirom na posebne zahtjeve otvaranja putem okova potpomognutim elektromotorima za lakše korištenje.
Pri projektiranju i uređenju prostora korištene su materijali i boje kako bi se stvorila iluzija prostora. Kako bi se dobio dojam svjetlijeg i većeg prostora, zid dvorane je prekriven velikim ogledalima, dok je nasuprotni zid obojan u tamniju nijansu sive kako bi se činio dalji. Isti princim korištenja različitih tonova iste boje korišten je i u drugim prostorijama za postizanje dojma prostranosti.
Kako se u stvarnosti radi u izuzetno skromnom prostoru, dvoranu je moguće odijeliti na nekoliko segmenata gustim baršunastim zavjesama, osiguravajući tako istovremene tretmane nekoliko korisnika uz svu potrebnu privatnost.
Suradnici: Robert Leš (fotografija)

Materijali i oprema: Geberit Monolith (sanitarije), Indeko-plus (žbuke, boje), Re/Cover green (ostali materijali)

Komentari

Trenutno nema komentara.
  • Share |

BRZA PRETRAGA

POKROVITELJI

Caparol
-
-