Poziv studentima za sudjelovanje na DA! festivalu

Prijave za izlaganje na DA izložbi i DA marketu traju od 1. do 30. rujna.
Od 6. do 8. listopada 2017. u prostorima Arhitektonskog fakulteta, Studija dizajna i Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu održat će se četvrto izdanje studentskog DA! FESTIVALA. Organizatori ove manifestacije su studenti dizajna i arhitekture, a cilj festivala je afirmacija mladih i talentiranih studenata koji žele ponuditi nove, svježe i kreativne ideje na području arhitekture, dizajna i umjetnosti. Osim izložbe radova, program će sadržavati predavanja, radionice, koncerte, market, piknik i projekcije filmova, a prijave za izlaganje na DA izložbi i DA marketu traju od 1. do 30. rujna.
Prvo izdanje DA! festivala održano je 2011. godine u Kačićevoj ulici 26 u zgradi Arhitektonskog fakulteta u organizaciji studenata dizajna i arhitekture uz podršku Kluba studenata dizajna i Studentskog zbora Arhitektonskog fakulteta. Cilj festivala bio je predstavljanje studentskih radova putem izložbi i radionica, predavanja stručnjaka s polja dizajna i arhitekture te druženje uz popratni filmski i glazbeni program.

Iako diskontinuirano održavan, festival je rastao kroz godine otvarajući vrata i ostalim umjetničkim i umjetničko-tehničkim studijima iz zemlje i regije. Tako su osim studenata dizajna i arhitekture sudjelovali studenti s ostalih sastavnica Sveučilišta u Zagrebu ali i gostujući studenti iz Splita i Beograda. Neki od dosadašnjih predavača značajni su arhitekti i dizajneri: Nikola Filipović, Nenad Fabijanić, Saša Begović, dvojac iz NFO-a – Kata Marunica i Nenad Ravnić, Nikola Radeljković, Tonči Čerina, Filip Gordon Frank, Hrvoje Živčić, Dario Dević, Damir Bralić i Bojan Krištofić.
Organizatori ističu multidisciplinarnost te ove godine na DA! festivalu imaju priliku sudjelovati studenti Studija dizajna, Arhitektonskog fakulteta, Grafičkog fakulteta, Akademije likovnih umjetnosti, Akademije dramskih umjetnosti, Muzičke akademije Zagreb, Tekstilno-tehnološkog fakulteta i Krajobrazne arhitekture – iz Zagreba, Umjetničke akademije i Arhitektonskog fakulteta iz Splita, ali i Akademije za likovnu umjetnost i oblikovanje i Fakulteta za arhitekturu iz Ljubljane (SLO).

Festival će se održati od 6. do 8. listopada, a ove će se godine, uz Kačićevu 26, proširiti na Frankopansku 12 i Ilicu 85. Pod motom „studenti studentima“ želja je potaknuti suradnju između različitih generacija, kao i umjetničkih struka s područja dizajna vizualnih komunikacija, produkt dizajna, dizajna interijera, tipografije, fotografije, filma, animacije, arhitekture, urbanizma, likovne umjetnosti, tekstilnog dizajna, krajobrazne arhitekture i glazbe. Također, od iznimne je važnosti za DA! festival i upoznavanje šire javnosti sa studentskim projektima i osvješćivanje njihovog potencijala i kvalitete te poticanje suradnje među strukama. Najavljene su izložbe, koncerti, market, piknik, projekcije filmova, radionice i predavanja, a detaljan program i gosti uskoro će biti objavljeni.

Prijave za izlaganje na DA! izložbi i DA! marketu traju od 1. do 30. rujna a detaljne informacije možete pročitati ovdje


.izvor: dizajn.hr


Komentari

Trenutno nema komentara

Dodaj komentar

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna

*  
*  
*  
*  
vrh stranice