• PRINT
  • E-MAIL
A A A
ATLAS

Obiteljska kuća H

Ocijeni:
Stranica još nije ocijenjena.
Studio DOT
Grad: Sveta Nedjelja
Godina projekta: 2017
Tip građevine: obiteljske kuće
Površina: 400,00 m2
Investitor: Privatni

Želja investitora je bila suvremena minimalistička obiteljska kuća, a ovim su projektom zadovoljene sve njihove potrebe za ugodnim i funkcionalnim življenjem. Kuća je smještena na velikoj ravnoj parceli s atraktivnim pogledom.

Kuća se sastoji od tri funkcionalno različite etaže međusobno povezane unutarnjim stubištem. Prizemlje se sastoji od dva pravokutna volumena. Ostakljena stijena predstavlja poveznicu između volumena, a ujedno služi i kao ulaz u kuću koji sadržava atrij i stubište za gornje etaže. Veći volumen je projektiran u „U“ formi s dva krila. U središnjem dijelu se nalazi dnevni boravak, u desnom krilu kuhinja s blagovaonicom, a u lijevom krilu spavaća soba s pripadajućom kupaonicom. U manjem volumenu smještena je garaža za dva vozila te utilitarne prostorije (gospodarstvo, garderoba i prostorija za mačke).Veći volumen se obavija oko velike natkrivene terase, smještene u stražnjem dvorišnom dijelu kuće, a koja predstavlja srce same kuće. Terasa naglašava povezanost interijera i eksterijera velikim kliznim staklenim stijenama i na taj način je omogućena veza dnevnih prostorija s vrtom i vanjskim zelenilom na istočnoj strani čestice.

Na prvom katu smještena je još jedna spavaća soba s pripadajućom kupaonicom, velika walk-in garderoba, dvije gostinjske sobe s kupaonicom te radna soba. Na taj način je postignuta intimnost sadržaja smještenih na ovoj etaži.

Na drugoj etaži, smješteni su prostori za odmor, relaksaciju i razonodu s malom teretanom i welnessom koji sadržavajacuzzi kadu i saunu.Ta etaža je sa svih strana okružena terasom, s naglašenim otvorima prema istočnoj strani s koje se pruža vrlo kvalitetan pogled na zapadne obronke Medvednice.

Sama kuća je svojim volumenom skulpturalnog karektera, a materijali pročelja su u korelaciji s prostornom dispozicijom sadržaja u unutrašnjosti. Korištenjem glatke bijele fasade u kontrastu s prirodnom toplinom drvene obloge istrogoćom tamno sivih otvora ostvarena je istovremeno dinamika i elegancija pročelja. Otvori fasade se urezuju u masu čime potenciraju monolitnost i blokovski karakter različitih proporcija volumena.

Komentari

Trenutno nema komentara.
  • Share |

BRZA PRETRAGA

POKROVITELJI

Velux
-
-