• PRINT
  • E-MAIL
A A A
ATLAS

Rekonstrukcija obiteljske kuće - Bestovje

Ocijeni:
Stranica još nije ocijenjena.
Studio DOT
Grad: Bestovje
Godina projekta: 2014
Godina izvedbe: 2015
Tip građevine: obiteljske kuće
Površina: 160,00 m2
Obiteljska kuća u Bestovju primjer je tipskog projekta obiteljske kuće izgrađene sredinom 70-ih godina u mirnom dijelu naselja isključivo stambene namjene. Želja investitora je bila da kuću naslijeđenu od roditelja prilikom nužne renovacije suvremeno oblikuje i prilagodi unutrašnjost kuće željenom načinu korištenja. Zadatost postojećeg stanja konstrukcije i tlocrtne dispozicije prostorija omogućila je minimalnu intervenciju unutar same kuće na način da se ostvari izmještanje i odvajanje kuhinje od dnevnog boravka i blagovaonice, a da pritom ostanu maksimalno funkcionalno povezani. Postojeći fasadni otvori kuhinje i blagovaonice su povećani kako bi se omogućio direktan izlaz na vrt gdje su formirane nove terase za boravak na otvorenom. Obzirom da investitor nije želio značajnije građevinske intervencije poštovali smo poziciju postojećih otvora te ih po potrebi minimalno korigirali kako bi ostvarili njihovu ujednačenost i željeni minimalistički izričaj. U rekonstrukciji kuće poštivali smo želju investitora da se dio fasade oboji u živu boju, te smo uvučene dijelove lođa naglasili upotrebom žute boje koja se skladno uklopila s prevladavajućim koloritom bijelih i antracit dijelova pročelja. Ova kuća ogledni je primjer kako se uz planirani izdatak za rekonstrukciju (obnovu pročelja i krovišta)uspješnom suradnjom investitora i arhitekta može u potpunosti transformirati izgled postojeće kuće u skladu sa suvremenim trendovima.

Komentari

Trenutno nema komentara.
  • Share |

BRZA PRETRAGA

POKROVITELJI

Linia2
-
-