Predavanje arhitektonskog ureda The next ENTERprise Architects

"Beyond Facts and Fiction" (S onu stranu činjenica i fikcije)
U četvrtak, 14. lipnja 2018., u 19 sati u Oris Kući arhitekture održat će se predavanje arhitektonskog ureda The next ENTERprise Architects pod naslovom "Beyond Facts and Fiction" (S onu stranu činjenica i fikcije).

"Provokacija slučajnog i neočekivanog naš je pristup prostornim i strateškim aspektima arhitekture. Radimo na otkrivanju faktora koji nadilaze čistu funkcionalnost – tako razumijemo bit arhitekture."

tnE vjeruje da prostor otkriva svoju funkciju kroz korištenje. Ovaj način razmišljanja otvara raspravu u kojoj koncepti i prostorne strategije – povezane s nezamislivim, budućim potrebama i razvojem – igraju ključnu ulogu. Strateška i prostorna ograničenja njihovih zgrada i koncepata domišljena su sa svjesno visokom razinom propustljivosti na bazi performativnog potencijala arhitekture i igre između prostora, atmosfere, konteksta i korisnika.

Projekti tnE objavljeni su u raznim arhitektonskim publikacijama, dobitnici su brojnih međunarodnih i domaćih nagrada i priznanja. Od 1998. godine redovito održavaju nastavu na austrijskih i inozemnim fakultetima, a sudjeluju i u raznim savjetodavnim tijelima i kao članovi žirija brojnih nagrada.

Izlagali su na brojnim izložbama, galerijama i manifestacijama među kojima se ističu Venecijanski bijenale, Manifesta 7, São Paolo Biennale, Aedes Gallery, MAK Los Angeles itd.

Predavanje će biti održano na engleskom jeziku.
Ulaz je besplatan.

Više o predavanju pročitajte ovdje.


Komentari

Trenutno nema komentara

Dodaj komentar

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna

*  
*  
*  
*  
vrh stranice