Živjeti zeleno uz nove tehnologije

Glavna tema konferencije biti će URBAN FARMING, Cradle to Cradle sustav poslovanja i upoznavanje s osnovnim principima cirkularne ekonomije.
U suradnji s Večernjim listom kao organizatorom i Hrvatskim savjetom za zelenu gradnju kao stručnim partnerom, Hrvatski savjet za zelenu gradnju Vas poziva na konferenciju koja se održava 13.5.2016. s početkom u 9,30 sati u glavnoj dvorani Hrvatske obrtničke komore, Ilica 49 – Zagreb, u okviru 7. Zagrebačkog energetskog tjedna. Pokrovitelji konferencije su Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, te Gradski ured za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, a glavni sponzor je HEP.

Za Vaše sudjelovanje, u suradnji s organizatorima, pripremili smo mogućnost sudjelovanja po posebnim uvjetima za članove HKA, odnosno s kotizacijom od 300,00 kn + pdv. Svoju prijavu/uplatu možete izvršiti ovdje do četvrtka do 16,00 sati – link za prijavu

Glavna tema konferencije biti će URBAN FARMING, Cradle to Cradle sustav poslovanja i upoznavanje s osnovnim principima cirkularne ekonomije koju potiče Europska unija kao jednu od mogućnosti za smanjenje CO2 otiska i problema uzrokovanog klimatskim promjenama.

Kako je Hrvatska turistička zemlja i najviše se investicija očekuje upravo u turizmu, sve gore navedene teme ispreplest će se s temama održivog razvoja, inovacija, zelene gradnje i energetske učinkovitosti u turizmu, a sve uz obilje informacija o mogućnostima financiranja investicija u okviru komercijalnog bankarskog sektora, EU fondova ili domaćih izvora financiranja.

Konferencija će okupiti brojne stručnjake iz Hrvatske, posebno ističemo dolazak belgijskog arhitekta Stevena Beckersa, voditelja belgijske konzultantske tvrtke Lateral Thinking Factory (LTF) koja surađuje s Vladama i gradonačelnicima u više zemalja kako bi se njihove ekonomije i pojedini projekti usmjerili ka principima cirkularne ekonomije i Cradle to Cradle ekonomskog modela kojem je cilj zadržavanje resursa i stvaranje pozitivnog utjecaja na ljudsko zdravlje i okoliš. Beckers je poznat po tome što je razvio globalni pristup održivosti u arhitekturi i urbanom planiranju. Dobitnik je niza nagrada, među ostalim i "Green Office European" koju je osvojio za zgradu sjedišta EXPO-a u Lisabonu, a kao voditelj arhitektonskog tima za zgradu Berlaymont 2000 dobio je nagradu Passive and Low Energy Architecture...Beckers će na konferenciji predstaviti projekte iz Bruxselles-a i Berlina na kojim upravo radi, a vezani uz akvaponski uzgoj riba na krovovima komercijalnih zgrada.

Inspirativne prezentacije gospodina Beckersa te predavanja i panel raspravu hrvatskih stručnjaka iz područja održivog razvoja pratite zajedno s nama u petak, 13. svibnja, od 9,30 – do 16,00 sati.

Program konferencije

izvor: HKA

Komentari

Trenutno nema komentara

Dodaj komentar

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna

*  
*  
*  
*  
vrh stranice