Zagreb za mene

Zagreb za mene je ambiciozni projekt urbane revitalizacije javnih prostora Grada Zagreba, koji će se ostvarivati u suradnji Društva arhitekata Zagreba, Grada Zagreba, Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Akupunkture grada.
Planirano je 17 zahvata i intervencija u javnim prostorima na području grada Zagreba manjeg do srednjeg obuhvata, kojima je cilj doprinijeti stvaranju pozitivnog odnosa građana prema javnom prostoru, afirmiranju i obogaćivanju vrijednosti javnog prostora te stvaranju pozitivnog ozračja i optimizma u gradu. Ovakav distribuirani pristup imao bi za učinak poboljšanje cjelokupne slike grada, te bi se unaprijedila kvaliteta urbanog života građana kroz segmente stanovanja, rekreacije, odmora i društvene kohezije. Projekt pokreće i povezuje arhitekte i prostorne planere, dizajnere i umjetnike, gradske službe i građane, građevinare i poduzetnike. Razmjerno mala pojedinačna veličina projekta omogućava malim i srednjim ali i najbrojnijim poslovnim subjektima kvalitetno sudjelovanje u svim fazama, a istovremenost ih čini kompetitivnima.Odabir lokacija i intenziteta zahvata provodi se uz aktivno sudjelovanje javnosti te osiguranja prihvaćenosti i provodljivosti ovog široko-obuhvatnog projekta s ciljem uključivanja što većeg broja građana u ovaj proces, stručnih tijela i organizacija te gradskih upravnih tijela uključenih u projekt.

Po izboru lokacija i utvrđivanju obuhvata i proračuna, provodi se priprema studije i cjelokupnog stručnog programa projekta te će za sve pojedine lokacije izraditi natječajni programi i podloge. Za veći dio odabranih lokacija izradit će se program koji se također planira ispitati kroz mišljenje javnosti i na taj način osigurati participativnost građana u odlučivanju i iskazivanju stvarnih potreba kao doprinos kvalitetnoj pripremi programa i podloga za te lokacije. Provedbom javnih urbanističko-arhitektonskih natječaja osigurati će se najviši kvalitativni i profesionalni standardi s jasnim ciljem realizacije projekata. Pratite nas na našim web stranicama gdje ćemo vas informirati o daljnjem razvoju projekta.izvor: DAZ

Komentari

Trenutno nema komentara

Dodaj komentar

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna

*  
*  
*  
*  
vrh stranice