VIKEND S ORISOM DUBROVNIK 2018

Predstavljamo Vam predavače Vikenda s Orisom Dubrovnik 2018 - Tadao Ando.
Vikend s Orisom u Dubrovniku zamišljen je kao trodnevni susret i ugodno druženje arhitekata, dizajnera, umjetnika i poslovnih ljudi uz predavanja istaknutih arhitekata i okrugli stol te popratni kulturni program.


Predavači:

Sou Fujimoto


Rođen je 1971. u Hokkaidu. Nakon studija arhitekture na Odsjeku za arhitekturu Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Tokiju, 2000. osniva Sou Fujimoto Architects. Zajedno s Kumiko Inui, Akihisom Hiratom i Naoyom Hatakeyamom 2012. osvaja Zlatnog lava za nacionalno sudjelovanje na Venecijanskom bijenalu. Časopis Architecture Record dodjeluje mu nagradu Design Vanguard, a dobitnik je i nagrade Design Award časopisa Wallpaper za 2009. te nagrade Spotlight: The Rice Design Alliance Prize 2010.


Juhani Pallasmaa

Rodio se 1936. Vodi vlastiti arhitektonski ured u Helsinkiju, a član je Finskog društva arhitekata, počasni član Američkog instituta arhitekture i međunarodni član Kraljevskog instituta britanskih arhitekata. Obnašao je razne dužnosti: profesor i dekan na Sveučilištu tehnologije u Helsinkiju (1991. – 1997.); direktor Muzeja finske arhitekture (1978. – 1983.) i rektor na Institutu za dizajn u Helsinkiju (1970. – 1971.). Bio je i gost profesor na nekoliko sveučilišta u SAD-u te držao predavanja diljem svijeta.


Maroje Mrduljaš

Arhitekt, kritičar i kustos. Autor i urednik knjiga o arhitekturi i dizajnu: Modernism In-Between: The Mediatory Architectures of Socialist Yugoslavia, Nedovršene modernizacije: Između utopije i pragmatizma, Dizajn i nezavisna kultura, Suvremena hrvatska arhitektura – testiranje stvarnosti i dr. Od 2005. urednik časopisa Oris. Njegovi su tekstovi objavljeni u vodećim međunarodnim publikacijama uključujući A+U, Archithese, Bauwelt, db i Domus.
Nezavisni ekspert nagrade EU-a za arhitekturu Mies van der Rohe i član odbora stručnjaka Europske nagrade za urbani javni prostor.


Aleš Vodopivec

Profesor na Arhitektonskom fakultetu u Ljubljani od 1993. gdje predaje kolegije Dizajn i povijest i Teorija moderne arhitekture. Također je gostujući profesor i predavač u Austriji, Francuskoj, Njemačkoj, Portugalu, Italiji, Češkoj, Grčkoj, Turskoj, Izraelu, Hrvatskoj, Makedoniji itd. Dobitnik je nagrade Prešernove zaklade 1991., nagrade Piranesi 2000., Plečnikove nagrade 2001., tri Plečnikove medalje i nagrade Ernst A. Plischke u Beču 2011.. Gotovo četiri desetljeća kontinuirano piše o arhitekturi.
DODATNI SADRŽAJ

- Svjetska Promocija monografije Transcending Oppositions / Tadao Ando's Recent Works (Nadilaženje suprotnosti / Recentni radovi Tadaa Anda) urednika Maroja Mrduljaša, u izdanju Orisa, koja predstavlja blisku suradnju Orisa s velikanom suvremene japanske i svjetske arhitektonske scene Tadaom Andom.- Izložba posvećena Tadau Andu, koja će se u suradnji s Umjetničkom galerijom Dubrovnik otvoriti 16. ožujka. Tema izložbe impresivni je projekt Punta della Dogana u Veneciji. Riječ je o vrlo sofisticiranoj obnovi stare carinarnice iz 17. stoljeća koja je nakon dugog razdoblja zapuštenosti (od 1980-ih), zajedno s Palačom Grassi, obnovljena u muzej umjetničke zbirke Fondacije Pinault te 2009. otvorena za javnost.Prijave za sudjelovanje još uvijek traju! Osigurajte svoje mjesto na vrijeme.


VIKEND S ORISOM DUBROVNIK 2018
Tadao Ando

16. - 18. 3. 2018.
Hotel Excelsior
Ul. Frana Supila 12, Dubrovnik


SMJEŠTAJ

Smještaj za sudionike osiguran je u hotelima Excelsior (*****) i Kompas (****).
Rezervacijski obrazac

CIJENE

Kotizacija za simpozij iznosi 300 HRK
Studentska kotizacija iznosi 90 HRK

PRIJAVE ZA SUDJELOVANJE

Oris d.o.o.
Kralja Držislava 3, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: + 385 1 37 78 177
fax: + 385 1 37 56 243
e-mail: marina@oris.hr
web: www.oris.hr

Komentari

Trenutno nema komentara

Dodaj komentar

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna

*  
*  
*  
*  
vrh stranice