Učinkovito korištenje vode i Zero Enery kuća

Savjet za zelenu gradnju u Hrvatskoj nastavlja s cjelogodišnjim edukativnim programom Green Building Professional, 25. i 26. svibnja 2012.
Ovaj tjedan održavaju se dva vrlo zanimljiva modula – u petak 25. svibnja - modul „Water Preservation & Efficiency“, a u subotu, 26. svibnja modul pod nazivom „Zero Energy House“.

Modul „Water Preservation & Efficiency“ daje uvid u tehnike dizajniranja i upotrebe tehnologija i materijala kako bi se smanjila upotreba vode u izgradnji i funkcioniranju zgrada. Također pruža informacije o uređajima, inventaru i rješenjima koja doprinose dobivanju bodova u sustavim ocjenjivanja zgrada kao što su LEED, BREEAM i DGNB.

Modul „Zero Energy House“ ima naglasak na održivom razvoju. Održivi razvoj znači ispunjavanje “potreba sadašnjosti bez ugrožavanja sposobnosti budućih naraštaja da ispune svoje vlastite potrebe“. Ipak, četvrtina emisija CO2 u Europi dolazi od energije koja se koristi za grijanje, rasvjetu i funkcioniranje kuća. Potrošnja energije može se mjeriti u odnosu na troškove, energiju ili emisije ugljika. Koja god da se mjera koristi, potrošnju energije trebamo smanjiti na minimum. Ako se ispravno primjenjuje, tehnologija obnovljive energije može funkcionirati – ali tek toliko da funkcionira. Ugradnja tehnologije pasivne energije mora imati odlučujući utjecaj na projekt.

Datum i mjesto održavanja:

25. i 26. svibnja 2012., od 09:00 do 17:00 sati, u hotelu Regent Esplanade, Zagreb
Predavač: Stephen Scrivens, osigurano simultano prevođenje

Više informacija potražite na: www.gbccroatia.org

Komentari

Trenutno nema komentara

Dodaj komentar

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna

*  
*  
*  
*  
vrh stranice