Tilty stolić na Zagreb Design Week-u

Tilty stolić predstavljen je na Milano Design Weeku a ovih dana ga možete pogledati na uštandu branda ETO u sklopu Zagreb Design Week Marketa.
Produkt dizajn je blizak arhitekturi i mnogi arhitekti su se okušali u njemu. Pogotovo kad se radi o uređenju interijera. U arhitektonsko dizajnerskom studiju Armano Linta dolazi do potpunog prožimanja arhitekture i dizajna jer je Ana industrijska dizajnerica, a Veljko arhitekt. Kako smo uplovili u poslovne vode i zajedničke projekte, tako je do izražaja došla različitost pristupa materijalnoj okolini, ali i sličnost ciljeva. Projektiranje unutar područja produkt dizajna, iako različito od arhitekture, jako blisko surađuje na kreiranju fizičke okoline u kojoj se svi mi krećemo. I ne samo krećemo, nego koju gledamo, s kojom smo u interakciji, kroz koju doživljavamo svijet i doživljavamo sebe.
Način na koji mi radimo kad je riječ o produkt dizajnu je stvaranje interakcije, stvaranje odnosa. Preispitujemo načine na koje su ljudi u interakciji sa svojom okolinom, što se smatra uobičajenim te nas zbog toga baca u nezanimljivu rutinu, kako to promijeniti i napraviti odmak, te doprinijeti bogatstvu različitih doživljaja svijeta oko nas.

Ove godine smo na Milano Design Weeku predstavili Tilty – zaigrani dječji stolić. Tilty je nastao kroz suradnju sa proizvođačem namještaja Filo Logic u sklopu projekta CoCreate. Stolić kao postolje ima dio kugle zahvaljujući kojem se ljulja, vrti, klima i donosi veselje. Stolić je zapravo igra u kojoj naginjanjem stola treba voditi lopticu kroz labirint. Zamišljen kao dio namještaja za čekaonice u kojima djeca provode dosadne minute dugačke kao sate, ovaj stolić je tu da unese opuštenost i bude element iznenađenja. Stavljajući naglasak na lokalitet proizvodnje (Međimurje), labirint je poprimio konture međimurske poculice, poznatog dijela međimurske narodne nošnje.


stolić Tilty 

No produkt dizajn nije samo dizajn namještaja, tu je i dizajn drugih predmeta.
Kako se bliži zagrebački Design Week, tako se u našoj radionici stvaraju zalihe memory igara Opip i Shum. Te igre nastale su kao odgovor na vizualnu hiperstimulaciju te izazivaju naša osjetila, ali i memoriju, kad zatvorimo oči i usredotočimo se na taktilne i auditivne percepcije. Parove istih pločica u Opip memory igri treba pronaći dodirujući različite materijale, dok kod igre Shum treba protresti kockice kako bi se otkrilo što je unutra i gdje se skrivaju parovi. Naravno, mogućnosti za igru još je mnogo, a proizvod je ujedno i inkluzivnog karaktera jer ga ravnopravno mogu igrati i slijepe i slabovidne osobe.


Opip 


Shum 

Dakle, stol koji se ljulja i memori koji se ne gleda nisu šala nastala iz potrebe da nešto bude po svaku cijenu drukčije. Kao što je slučaj s našim cjelokupnim radom, odmak od uobičajenog zapravo je doprinos povratku sebi i radosti života.

Svi zainteresirani za igre Opip i Shum, ili jednostavno za razgovor s nama, mogu nas pronaći na štandu branda ETO u sklopu Zagreb Design Week Marketa, u hali V Tehničkog muzeja Nikola Tesla. Više o našem dizajnerskom radu može se saznati u sekciji “Produkt dizajn” na http://armanolinta.hr/hr/work


Stolić "Tranquilic"

Komentari

Trenutno nema komentara

Dodaj komentar

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna

*  
*  
*  
*  
vrh stranice