TEDx MaksimirSalon

Događaj će se održati u utorak 21. travnja u 19 sati na Zagreb 360 vidikovcu u Ilici 1.
Zagreb je dobio Arenu, Muzej suvremene umjetnosti, Muzičku akademiju, ali i fontane, javne toalete, garaže. Koliko nam je to doista potrebno, kako utječe na našu svakodnevicu i da li arhitektura Zagreba koji se iz dana u dan mijenja treba baš odgovarati svima koji u njemu žive samo su neke od tema o kojima će nam govoriti naši gosti i sudionici događaja.

Na ovom TEDxMaksimirSalonu sudjeluju uvodničari:

Sanja Cvjetko Jerković jedna je od najmlađih predsjednica Udruge arhitekata Hrvatske. Studirala je arhitekturu u Veneciji, usavršavala se u Delftu, gdje i danas povremeno predaje. Trenutno vodi kandidaturu grada Zagreba kao prijestolnice kulture 2020.

Teo Budanko renomirani je arhitekt i aktualni predsjednik Društva arhitekata Zagreba. Nakon završenog Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu radio je u Beču, a 2008. podrškom grupi DAZ4you počinje aktivnije pratiti djelovanje DAZ-a. Njihova DAZ Platforma najavljuje mnoge intervencije u Zagrebu u godinama pred nama.

Feđa Vukić povjesničar je umjetnosti i profesor povijesti i teorije dizajna na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Kao autor, sudionik ili predavač mnogo je puta promišljao kako bi Zagreb trebao izgledati sutra, a svojim izjavama o intervencijama u prostoru nerijetko je izazvao polemiku u javnosti.

Ljubomir Miščević diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu uz Dekanovu i Rektorovu nagradu. Kao redovni profesor istog fakulteta danas se najviše okreće energetskoj učinkovistosti, posebno pasivnim kućama. Slovi kao jedan od velikih zaljubljenika u razvoj Zagreba.

BESPLATNE ULAZNICE za TEDxMaksimirSalon: Arhitektura Zagreba biti će dostupne 48 sati prije događaja, odnosno od 19.04. od 19 sati na linku: www.entrio.hr/event/tedxmaksimirsalon-arhitektura-zagreba-2371
Komentari

Trenutno nema komentara

Dodaj komentar

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna

*  
*  
*  
*  
vrh stranice