#tdzg u LAUBI!

Cilj događanja je promoviranje kreativnosti i jačanje konkurentnosti hrvatskog gospodarstva putem dodane vrijednosti koju nudi kvalitetan dizajn.
U Zagrebu će se od 8. do 16. svibnja 2015. održati Tjedan dizajna Zagreb (#tdzg) - najveći događaj u Hrvatskoj posvećen dizajnu. Tijekom osam dana, na izložbenom prostoru od čak 4000 kvadrata, okupit će se najbolji dizajneri, kreativci, gospodarstvenici, međunarodni stručnjaci te organizacije koje se bave kreativnim industrijama, kao i svi oni kod kojih interes za dizajn postoji.

Raznoliki programi i sadržaji Tjedna dizajna pokazat će kako se dizajn definira kao neizostavan dio kreativnih industrija te ukazati na njegov utjecaj na društvo, kulturu i gospodarstvo. Cilj događanja je promoviranje kreativnosti i jačanje konkurentnosti hrvatskog gospodarstva putem dodane vrijednosti koju nudi kvalitetan dizajn. Program drugog Tjedna dizajna nastao je u suradnji s brojnim partnerima, a osim već poznatih događanja, pripremljen je niz potpuno novih kako bi se odgovorilo na potrebe sudionika i publike.

Glavni program Tjedna dizajna 2015. baziran je na više podprograma: auto®, Produkteka, Konferencija kulturnih i kreativnih industrija (KIKI), Dani društvenih inovacija (DIDI), Connector – prva konferencija o 3D i VFX-u te #tdzg EDUkativnog programa. Uz glavni program održat će se i prateća događanja poput Behance Portfolio Reviews #7, “Aks Me Anything” stručnih konzultacija, projekcija filmova, modnih revija, meetupa, zabavnog programa i sl. Naglasak ovogodišnjeg izdanja je na namještaju, kao gospodarskoj grani s najvećim potencijalom u Hrvatskoj stoga će se, u sklopu manifestacije, održati i Izložba hrvatskog namještaja koju organizira HGK – grupacija proizvođača namještaja te odjel za dizajn Sektora za industriju sa Zajednicom za industrijski dizajn.

Prvi Tjedan dizajna privukao je preko 4.000 posjetitelja kojima se predstavilo 217 govornika, izlagača, predavača i voditelja radionica iz cijeloga svijeta, a ove godine više od 350 sudionika bit će razlog zašto se očekuje dvostruko više posjetitelja!

Otvorenje #tdzg 2015. je najavljeno za petak, 8. svibnja u 19 sati. Bogati raspored događanja u Laubi i zgradi iza Laube možete pratiti na internetskoj stranici www.tjedandizajna.com ili Facebook stranici Tjedan dizajna. U slučaju dodatnih informacija, upite šaljite na: tea@bododo-media.hr

Program #tdzg 2015. biti će dostupan za posjetiti radnim danima od 14 do 22 sata, subotom od 11 do 22 sata, a ulaznica će biti simboličnih 10 kuna, dok je ulaz za Laubine članove besplatan.


izvor: lauba.hr

Komentari

Trenutno nema komentara

Dodaj komentar

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna

*  
*  
*  
*  
vrh stranice