Suvremena norveška arhitektura #7

Izložba suvremene norveške arhitekture u Gliptoteci HAZU od 25. travnja do 13. svibnja i predavanje na AF Zagreb 26. travnja 2012.
Suvremena norveška arhitektura #7 je posljednji u nizu pregleda suvremene norveške arhitekture. Cilj ovih izložbi u produkciji Norveškoga nacionalnog muzeja umjetnosti, arhitekture i dizajna jest predstaviti presjek najboljih radova
norveških arhitekata u nekoliko proteklih godina i na taj način dokumentirati, sažeti, te ako je moguće i prepoznati tendencije prepoznatljive norveške arhitekture.
Namjera ove izložbe jest prezentirati kvalitetu individualnih radova i naglasiti društveno značajne aspekte norveške arhitektonske scene. Izložba također igra važnu ulogu u postupku odabira radova za zbirku Nacionalnog muzeja. Odabrani radovi uključuju sve: od malih odmorišta i obiteljskih kuća do složenih građevnih zadataka. Kroz mnogobrojne pristupe – fotografiju, film, crteže, nacrte i makete u različitim mjerilima i prikazima – izložba predstavlja složen uvid u norvešku arhitekturu u proteklih pet godina, izgrađenu u Norveškoj i u inozemstvu.

Otvorenje izložbe biti će 25. travnja u 19 sati U Gliptoteci HAZU, a izložba ostaje otvorena od 25. travnja – 13. svibnja 2012.

Povodom izložbe, 26. travnja 2012. u 18 sati na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu predavanja o suvremenoj norveškoj arhitekturi će održati Nina Berre, voditeljica odjela za arhitekturu Norveškog nacionalnog muzeja za umjetnost, arhitekturu i dizajn i kustosica izložbe te Geir Brendeland, osnivač i partner u uredu Brendeland & Kristoffersen Arkitekter AS.


Izložbu organizira Norveško veleposlanstvo u suranji s časopisom oris i udrugom Oris – Kuća arhitekture.

Kustosica: Nina Berre, voditeljica odjela za arhitekturu Norveškog nacionalnog muzeja za umjetnost, arhitekturu i dizajn
Voditelji projekta: Ole H. Gaudernack & Eva Madshus, viši kustos
Koordinator projekta: Stine E. Johansen
Tehnički voditelji izložbe: Jon Geir Placht, Jřrgen Vidnes
Fotografije: Jiri Havran, ARKIFOTO
Dizajn izložbe: mmw architects of norway mnal as
Grafičko oblikovanje: Anti

Komentari

Trenutno nema komentara

Dodaj komentar

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna

*  
*  
*  
*  
vrh stranice