Suvremena arhitektura - inženjerski pristup: Mariborska scena

Nova sezona ciklusa predavanja Hrvatske komore arhitekata!
Najavljujemo petu sezonu predavanja s prvim predavanjem u kojem HKA tradicionalno predstavlja slovenske kolege

MARIBORSKA SCENA

u Zagrebu, u Velikoj dvorani Arhitektonskog fakulteta, Kačićeva 26,
u utorak, 1. ožujka 2016. godine, s početkom u 17,00 sati

Predavanja će održati ugledni predavači iz Maribora: Uroš LobnikBogdan ReichenbergJanko Zadravec.

Prijaviti se možete preko web stranice Komore ili putem prijavnice.
Ulaz na predavanje je slobodan
O Ciklusu

Promišljajući pristup arhitekturi s inženjerskog aspekta, u nadolazećim mjesecima, aktualizirat ćemo temu kako poznavanje i kvaliteta tehničkih detalja utječu na promišljanje i izvedbu arhitektonskih djela. Suvremena arhitektura je, više nego ikada, rezultat spoja različitih disciplina, a mi ćemo Vam, kroz vrhunske primjere europske arhitekture pokazati, kako inventivno upotrijebljeni različiti materijali i tehnološki koncepti utječu na cjelokupnu sliku poznatih ostvarenja, s osvrtom na potrebu uravnoteženja svih disciplina u međusobnom snažnom integriranju.

Renomirani arhitekti ili glavni projektanti poznatih projekata iz raznih europskih zemalja u nekoliko blokova predavanja, prezentirat će u tom smislu svoje radove. Na taj način želimo promovirati kvalitetan inženjerski pristup u razradi arhitektonskog koncepta i time ukazati na ljepotu i mjesto koje u arhitektonskom stvaralaštvu ima tehnička izvedba, te važnost produbljivanja znanja i saznanja o specifičnim tehnologijama, konstruktivnim sustavima i tehničkim rješenjima.
Cilj ovog Ciklusa je da se s vremenom obnovi tradicija po kojoj je zagrebačka škola arhitekture i bila poznata – po izvrsno riješenim detaljima i vrhunskim tehničkim i tehnološkim konceptima.

Ovo predavanje u svojstvu sponzora prati tvrtka ACO.
izvor: HKA

Komentari

Trenutno nema komentara

Dodaj komentar

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna

*  
*  
*  
*  
vrh stranice