Suvremena arhitektura - Inženjerski pristup: Europski majstori detalja u Hrvatskoj

Ciklus predavanja Hrvatske komore arhitekata - slovenski arhitekti dolaze u Split.
SUVREMENA ARHITEKTURA - INŽENJERSKI PRISTUP
EUROPSKI MAJSTORI DETALJA U HRVATSKOJ

Slovenija

Sa zadovoljstvom najavljujemo da će se predavanje Slovenija, nakon Zagreba održati i u Splitu, u petak, 29. svibnja 2015. godine u 17,00 u Društvu arhitekata Splita, Starčevićeva 24c.

Dean Lah i Milan Tomac
ENOTA
Jurij Kobe

ATELIER arhitekti
Aleš Žnidaršič
multiPlan arhitekti
Ulaz je slobodan uz prijavu preko web stranice Komore pod „samo za članove“ ili s prijavnicom u prilogu.
Za prijavu preko weba Komore, potrebno je prijaviti se na web stranicu Komore korisničkim imenom i lozinkom, te nakon toga prijaviti se na skup ovdje .

Predavanje se u Programu stručnog usavršavanja boduje s tri (3) boda.

Ovo predavanje u svojstvu sponzora prati tvrtka DELTRON kojoj ovim putem izražavamo našu zahvalnost!

Vukovarska 148, 21000 Split
+385 (0)21 453-400
+385 (0)21 473-943
deltron@deltron.hr

Zagrebačka avenija 104, 10000 Zagreb
+385 (0)1 6064-777
+385 (0)1 6064-778
deltron.zagreb@deltron.hr

http://www.deltron.hr/


Ukoliko još uvijek ne znate sve o Ciklusu:

Promišljajući pristup arhitekturi s inženjerskog aspekta, u nadolazećim mjesecima ponovno ćemo aktualizirati temu kako poznavanje i kvaliteta tehničkih detalja utječu na promišljanje i izvedbu arhitektonskih djela.
Suvremena arhitektura je, više nego ikada, rezultat spoja različitih disciplina, a mi ćemo Vam, kroz vrhunske primjere europske arhitekture pokazati kako inventivno upotrijebljeni različiti materijali i tehnološki koncepti utječu na cjelokupnu sliku poznatih ostvarenja, s osvrtom na potrebu uravnoteženja svih disciplina u međusobnom snažnom integriranju.

Renomirani arhitekti ili glavni projektanti poznatih projekata iz raznih europskih zemalja u nekoliko blokova predavanja, prezentirat će u tom smislu svoje radove.
Na taj način želimo promovirati kvalitetan inženjerski pristup u razradi arhitektonskog koncepta i time ukazati na ljepotu i mjesto koje u arhitektonskom stvaralaštvu ima tehnička izvedba, te važnost produbljivanja znanja i saznanja o specifičnim tehnologijama, konstruktivnim sustavima i tehničkim rješenjima.
Cilj ovog Ciklusa je da se s vremenom obnovi tradicija po kojoj je zagrebačka škola arhitekture i bila poznata – po izvrsno riješenim detaljima i vrhunskim tehničkim i tehnološkim konceptima.


izvor: HKA


Komentari

Trenutno nema komentara

Dodaj komentar

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna

*  
*  
*  
*  
vrh stranice