Spaladium Centar

Spaladium Centar 3LHD višenamjenske građevine
Ocjenjivati mogu samo registrirani korisnici. Prijavite se | Registrirajte se

IDEJA/PROJEKT

FOTOGRAFIJE

3LHD
  • Grad: Split
  • Godina projekta: 2007
  • Godina izvedbe: 2008
  • Tip građevine: višenamjenske građevine
  • Površina: 136000,00 m2
  • Investitor: Sportski grad TPN d.o.o.
Sportsko–poslovni kompleks Spaladium Centar smješten je na sjevernom dijelu splitskog poluotoka, u neposrednoj blizini Poljuda, sportskog kompleksa s nogometnim stadionom i bazenom.
Sportsko–poslovni kompleks čine rukometna dvorana kapaciteta 12 000 gledatelja, trgovački centar od 30 000 m2, poslovni toranj 100 metara visine unutar kojeg je kongresna dvorana, wellness, skybar i ekskluzivni restoran na zadnjem katu s pogledom na čitav grad, okolicu i otoke u splitskom arhipelagu. Projektiran je i parking za 1 500 pgm. Trgovački centar osigurava posjećenost kompleksu i kada rukometna dvorana nije otvorena. Dvorana je polivalentna; osim za rukomet, koristit će se za košarku, tenis, odbojku, boks, moto-cross te za sajmove, kongrese, izložbe, koncerte i slično. Split će tako dobiti prostor za sport, zabavu, kulturu i odmor koji će aktivirati i reafirmirati sjeverni dio splitskog poluotoka.
Kompleks ostvaruje ravnotežu između niskog glavnog volumena i vertikale tornja. Kontrast horizontale i vertikale je kompozicijski i urbanistički postavljen tako da lokaciji daje veći značaj. On je poput nosača brodova; platforme koja udomljava više atraktivnih sadržaja, s vertikalom koja je svojevrsni svjetionik; orjentir i znak lokacije. On je i ulaz u novi dio grada, njegovu budućnost i otvaranje grada sjevernoj luci.
Objekt je oblikovno integriran u kompaktnu cjelinu, obuhvaćen jednom opnom, dok objedinjuje funkcionalno različite sadržaje te omogućava njihovo istovremeno korištenje tijekom cijele godine.
vrh stranice