Šibenik: Izložba "Ostvarenje hrvatskih arhitekata u 2014."

Ostvarenje hrvatskih arhitekata u 2014. naziv je izložbe godišnjih arhitektonskih ostvarenja koje od 2009. godine Udruženje hrvatskih arhitekata u suradnji s lokalnim Društvom arhitekata Šibenik postavlja u Gradskoj knjižnici ‘Juraj Šižgorić’.
Ove godine izložbu je u Šibenik, na neki način, donio arhitekt Lino Jajac ujedno prestavnik šibenskog Društva unutar Udruženja hrvatskih arhitekata.

Na izložbi se mogu vidjeti 63 ostvarenja u 2014. godini. Izložba je neselektivnog karaktera, znači autori sami šalju radovi koji su naposljetku izloženi pa tako možemo vidjeti stambene zgrade, obiteljske kuće, javne i poslovne zgrade, rekonstrukcije, dogradnje, urbanizam i intervencije u javnom prostoru te interijere i naposljetku arhitektonsku publikaciju – kazala nam je šibenska arhitektica nove generacije, Petra Zaninović koja je ujedno i član SOBE, sekcije mladih arhitekata koja djeluje od šibenskih Društvom arhitekata.

         

Uz Petru, izložbu je otvorio predsjednik šibenskog Društva i arhitekt Marko Paić koji će potvrditi sve što je njegova mlada kolegica prethodno kazala pa ga nismo propustili pitati za ocjenu djelovanja arhitekata u Šibeniku čije vrijeme tek dolazi.Ono što je veoma zanimljivo je da Šibenik unazad trideset i više godina nije imao toliko mladih arhitekata. To je, vjerojatno, rezultat ove nesretne krize koja je te mlade nekako vratila doma i to je nekako dobro za Šibenik. Većinu ih poznajem i nekolicinu sam upoznao kroz rad i mogu reći da se radi o veoma talentiranoj generaciji od koje će Šibenik zasigurno imati mnogo koristi sigurno za desetak godina ili više kada će uživati plodove njihovog rada – priznao nam je poznati šibenski arhitekt, dodajući da je riječ o mladim ljudima od kojih neki i profesionalno rade, odnosno veoma su aktivni.


izvor: sibenskiportal.hr

Komentari

Trenutno nema komentara

Dodaj komentar

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna

*  
*  
*  
*  
vrh stranice