Rockwool

ROCKWOOL Grupa je osnovana i započela je s proizvodnjom kamene vune 1937. godine u Danskoj. Danas ima više od 10,400 zaposlenika i posluje u više od 40 zemalja širom svijeta. Sjedište Grupe, Centar za istraživanje i razvoj te Odjel za zaštitu okoliša nalaze se u Hedehuseneu, u blizini Kopenhagena, u Danskoj. Glavna poslovna djelatnost ROCKWOOL Grupe je proizvodnja izolacijskih i drugih materijala, sistema i rješenja od kamene vune za energetski učinkovitu, protupožarnu i ekološku gradnju.

ROCKWOOL ADRIATIC d.o.o. je poslovna jedinica ROCKWOOL Grupe sa sjedištem u Potpićnu, u Hrvatskoj gdje ima i tvornicu. Prodajnom mrežom pokriva tržište Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.
Glavno područje poslovanja poduzeća ROCKWOOL ADRIATIC d.o.o. je proizvodnja, prodaja i distribucija protupožarne, zvučne i toplinske izolacije od kamene vune za zgrade i industriju, koja se može podijeliti na nekoliko segmenata:
  • ravni krovovi
  • kosi krovovi i potkrovlja 
  • podovi i pregradni zidovi 
  • kontaktne i ventilirane fasade 
  • industrijske i tehničke izolacije 
  • zaštita konstrukcije od požara
ROCKWOOL nudi široku paletu proizvoda, a stoljetna tradicija i tehnološki usavršen proces proizvodnje osiguravaju visoku razinu kvalitete.

Kamena vuna nudi brojne prednosti za izolaciju svih vrsta zgrada i poslovnih postrojenja:

Zaštita od požara
ROCKWOOL kamena vuna u potpunosti je negoriv izolacijski materijal, uglavnom najvišeg razreda reakcije na požar - A1, s točkom tališta iznad 1.000 °C. Materijali se po europskim normama za zaštitu od požara klasificiraju prema reakciji na požar u razrede od A1 do F. Glavni kriteriji za određivanje reakcije na požar građevinskih materijala su njihova zapaljivost, stupanj emitiranja topline, širenje vatre te količina dima, toksičnih plinova i gorućih čestica.

Zaštita od buke
Dokazano je da pretjerano izlaganje buci negativno utječe na zdravlje ljudi te otežava koncentraciju i opuštanje. ROCKWOOL kamena vuna je otvorene vlaknaste strukture. Zvuk koji se širi zrakom u vidu valova, ulaskom u kamenu vunu se upija na način da se dio mehaničke energije valova pretvara u toplinu.

Smanjenje emisija CO2
Izoliranje zgrada je jedan od najjednostavnijih načina doprinosa očuvanju okoliša. Smanjenjem količine energije koja se koristi za grijanje ili hlađenje može se ograničiti emisija CO2. ROCKWOOL izolacija je ekološki izbor jer je napravljena od kamena i može se reciklirati, a također je i jedan od rijetkih industrijskih proizvoda koji štedi više energije, nego se potroši i emitira za vrijeme njegove proizvodnje.

Isplativa investicija
ROCKWOOL izolacija jednokratna je investicija koja može smanjiti mjesečne račune za grijanje i hlađenje. Energetski učinkovita nekretnina daje mogućnost povećanja prodajne vrijednosti objekta. Kamena vuna zadržava svoja svojstva tijekom vremena, te je stabilna na promjene temperature i vlage sprječavajući pojavu toplinskih mostova.
Prikaz veće karte
vrh stranice