REGENERATION 64 hours European Competition

Hrvatski savjet za zelenu gradnju poziva Vas da se uključite u natječaj na europskoj razini - REGENERATION 64 hours European Competition.
Makro Design Studio u suradnji s ILFI organizira REGENERATION 64 hours European Competition, prvi natječaj u dizajniranju u Europi u potpunosti temeljen na LBC protokolu. REGENERATION 64 hours European Competition okuplja prvu generaciju mladih stručnjaka (arhitekata, inžinjera) koji mogu svojim idejama „regenerirati“ te napraviti optimalna rješenja za okoliš i građevinski sektor.REGENERATION 64 hours European Competition će se održati u Centrale FIE, Dro (Trento - Italija), u periodu između 15-18. travnja, 2015. REGENERATION 64 hours European Competition je prvi natječaj u Europi u potpunosti temeljen na protokolu Living Building Challenge. Living Building Challenge™ (LBC) je program certificiranja zgrada, alat za zastupanje i filozofija koje definira najnaprednije metode i mjere održivosti u građevinskom sektoru.

REGENERATION 64 hours European Competition organizirano je natjecanje u radionicama koje čine timovi mladih stručnjaka čiji je zadatak razvijanje projekta održive prekvalifikacije na već postojećim zgradama javne namjene za lokalnu zajednicu. Svaki tim treba odgovoriti na specifične zahtjeve koji su definirani, razviti sinergijski razvoj projekta i međusobno razmjeniti znanja potrebna za rješavanje ovog izazova. Svrha natjecanja je pokazati najbolji održivi projekt za postojeće zgrade u smislu arhitekture, energetske učinkovitosti i održivosti te odnosa s društvenog, urbanog i prirodnog konteksta.

Rok za prijavu je 30. siječnja 2015. Službeni jezik projekta je engleski jezik.


PRIJAVNICA

BROŠURAizvor: HKA
vrh stranice