Radionica: Od plohe do prostora

U prostorima DAZ-a u subotu 09. travnja 2016. od 10 do 12h održat će se radionica - Od plohe do prostora.
Prva u ciklusu radionica Prostor i ja - od Linije i plohe održana je u Društvu arhitekata uz entuzijazam mladih polaznika i podršku mladih arhitektica.

Prostor i ja je serija radionica kojima je cilj djeci približiti probleme prostornog planiranja i arhitekture. Iako svi koristimo razne prostore – stan, ulicu, tramvaj, automobil, javne površine – vrlo smo ga rijetko svjesni. Naprosto ga koristimo. Na radionicama s djecom pokušavamo na različite načine misliti i stvarati prostor.

U prvoj grupi radionica otkrivamo materijalnu i tehničku stranu arhitekture. Liniju smo istraživali i preko primjera skloništa i nastambi raznih životinja. Cilj je shvatiti razne funkcije i društvene strukture (način organizacije života) koji se događaju u prostoru, razne materijale iz kojih se prostor stvara i razne lokacije na kojima se oblikuje te koliko od svega toga ovisi konačna forma.

U drugoj radionici OD PLOHE DO PROSTORA koja se održava 09. travnja 2016. od 10-12 sati u Društvu arhitekata Zagreba pod vodstvom arhitektica Mateje Markešić i Daše Manojlović istražujemo plohu i njezinu ulogu u kreiranju prostora.
Od kartona izrezujemo predloške plašteva te ih savijamo u geometrijska tijela.
Dobivena tijela slažemo u prostorne odnose uz diskusiju i dobru zabavu. Postavljanjem geometrijskih tijela u prostorne odnose nastaje privremena "urbanistička" izložba na podu prostorije koja simulira neku urbanu situaciju.

Prve dvije radionice OBLIKUJEMO PROSTOR uvod za druge radionice gdje ćemo istraživati apstraktnu i simboličku narav arhitekture i vlastiti odnos prema izgrađenom okolišu.
Prijaviti se možete na davorka.peric@d-a-z.hrizvor: DAZ

Komentari

Trenutno nema komentara

Dodaj komentar

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna

*  
*  
*  
*  
vrh stranice