Radionica arhitektonskog BIM projektiranja

1. travnja u prostorijama Društva Arhitekata Zagreba, Trg bana Jelačića 3/1 održat će se besplatna radionica arhitektonskog BIM projektiranja u programu Allplan 2015.
Plan rada:
14:00 - Uvod u arhitektonsko BIM projektiranje
14:15 - Početak rada na kreiranju 3D modela i nacrta zgrade
16:00 - Pauza 15 minuta
16:15 - Kreiranje interaktivnih nacrta spremnih za ispis
17:00 - Iskazi količina i dokaznica mjera
18:00 - Završetak radionice i eventualni odgovori na dodatna pitanja

Korištenjem programa koji je već 30 godina na tržištu dobivate stabilnost, pouzdanost i lakoću korištenja. Nemetschek Allplan software je jednostavan, lako se uči i sa svojim naprednim mogućnostima nudi neusporedivu lakoću projektiranja. Arhitekti, građevinari, statičari, instalateri - svi mogu raditi zajedno u jedinstvenoj aplikaciji ili odvojeno, a ipak zadržati BIM način rada i sve prednosti koje on donosi.

U suradnji s Društvom Arhitekata Zagreba za vas smo pripremili seriju od nekoliko Allplan BIM radionica. Svaka radionica biti će posvećena posebnoj temi iz BIM projektiranja. Naša prva radionica posvećena je arhitektonskom projektiranju s naglaskom na automatski izračun količina i dokaznica mjera.

Na radionici koja će trajati 4 sata naučit ćete alate za arhitektonsko projektiranje i iskaze količina s dokaznicama mjera. Prvi dio radionice sastojat će se u savladavanju arhitektonskih alata u kreiranju stambene kuće s apartmanima. Izradit ćete tlocrte, presjeke, fasade, pripremiti ćete papire za ispis te ispisati PDF dokumentaciju. Napravit ćete posebnu 3D PDF datoteku za laku razmjenu i pregled 3D modela zgrade. U drugom dijelu posvetit ćemo se alatima za automatsku izradu dokaznice mjera i detaljnom izračunu količina. Dokaznicu mjera ćemo ispisati u PDF formatu, a izračun količina prebacit ćemo u Excel datoteku za daljnju obradu troškovnika.

Molimo na radionicu dođite sa svojim računalom, te instaliranim Allplan 2015 software-om. Sudionici koji ne instaliraju sami Allplan 2015 mole se da dođu pola sata ranije (13:30) kako bi se instalacija završila na vrijeme. Svi sudionici dobit će probnu verziju od 30 dana i kompletnu podršku u tom vremenu. Sigurni smo da će vam se četiri sata uložena u ovu radionicu višestruko isplatiti i pomoći vam da prijeđete s 2D crtanja u 3D BIM projektiranje. Arhitektonsko BIM projektiranje je jednostavno, lako i zabavno.

Radionica je besplatna. Radi ograničenog prostora molimo da svoj dolazak najavite na e-mail ana.marendic@d-a-z.hr


izvor: DAZ

Komentari

Trenutno nema komentara

Dodaj komentar

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna

*  
*  
*  
*  
vrh stranice