Publikacija Arhitekt Ivo

Danijel Srdarev i Cella Anita Celić autori su publikacije Arhitekt Ivo.
Arhitekt Ivo publikacija je posvećena didaktičkom istraživanju Vitićevog nebodera putem različitih formi izražavanja te više segmenata analize uvođenjem čitatelja u edukativni sadržaj namijenjen različitim naraštajima, a prvenstveno najmlađima. Sadržaj publikacije obuhvaća performativni proces korištenja palete boja, linija i ploha, kompozicija te kinetičkih elemenata stalnih mijena fasade tog klasičnog ostvarenja modernističke arhitekture. Prikazivanjem geometrijskih tijela korištenih u arhitekturi i povezanih bojom, oblikom, plohom i mišlju, nastaju moduli za gradnju i nadogradnju. Izradom i bojenjem fizičkih modula od papira, nastaje nesputana kreativna misao, čije rađanje doprinosi stvaranju u različitim smjerovima društvenog konteksta. Zaigranim i nepretencioznim pristupom tim pojmovima, publikacija otvara prostor shvaćanju i stvaranju vlastitih ideja.

Danijel Srdarev (Šibenik, 1981.) akademski je slikar-grafičar. Diplomirao je 2007. na ALU u Zagrebu u klasi prof. Zlatka Kesera. Osim slikarstva, grafike i kiparstva od 2001. kontinuirano se bavi ilustracijom. Međunarodno je afirmirani umjetnik i ilustrator. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada, izlagao je na više od pedeset skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu, te nizu samostalnih. Među ostalim aktivnostima, ilustrirao je deset knjiga i slikovnica za djecu, a godinama surađuje s dizajn studijem Bilić-Muller na raznovrsnim projektima.

Cella Anita Celić rođena je u Šibeniku, a diplomirala je na ALU u Zagrebu. Sudjelovala na raznim izložbama, radionicama, likovnim kolonijama i multimedijalnim projektima. Živi i radi u Zagrebu.

U sklopu Design Districta pano Arhitekta Ive vas čeka u Laginjinoj, prislonjen na stablo u parkiću ispred Ivinog nebodera. Tamo su i 3 primjerka (pričvršćena za pano) svima na raspolaganju za prolistati. Autori će dijeliti knjižice u subotu 18.6. u popodnevnim satima...izvor: designdistrict.hr CellaAndWolves
foto: CellaAndWolves

Komentari

Trenutno nema komentara

Dodaj komentar

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna

*  
*  
*  
*  
vrh stranice