Prvi street art studio u Zagrebu

Umjetnici Bare i Modul pokreću atelje otvorenog tipa.
U ponedjeljak 21. prosinca 2015. u Zagrebu otvoren je Lapo Lapo, prvi studio ulične umjetnosti. Prostor se nalazi u Ilici 50 (u prolazu), a iza njega stoje istaknuti zagrebački street art umjetnici Bare i Modul koji su odlučili podijeliti prostor sa svojim kolegama, ali i svim ljubiteljima umjetnosti ove vrste.

Street Art Studio Lapo Lapo jedinstveni je prostor u gradu – on je platforma za nezavisnu i inovativnu umjetnost, sve one koji razmišljaju izvan kutije i stvaraju izvan granica konvencionalnih definicija likovnosti. Iza Street Art Studija Lapo Lapo stoje Miroslav Petković (Modul) i Boris Bare (Pimp My Pump). Miroslava Petkovića Modula mnogi već znaju kao veterana zagrebačke street art i graffiti scene, koji se kroz posljednjih 20 godina dokazao svojim muralima diljem regije. S vremenom je svoje likovno djelovanje proširio na kaligrafiju, lettering i tipografiju te je sada jedan od rijetkih koji se time specijalizirano bave. Boris Bare dio je uspješnog umjetničkog kolektiva Pimp My Pump s kojim je oslikao mnogobrojne stare zagrebačke gradske pumpe za vodu (tzv. Franceke) te ih profilirao u simbol grada Zagreba. S vremenom je svoje djelovanje proširio i na brojne gradske zidove, primijenjenu umjetnost, ali i druge intervencije u prostoru.

Uz radove ovog umjetničkog dvojca u studiju Lapo Lapo pronaći ćete i one s potpisom brojnih drugih relevantnih i poznatih street art umjetnika iz Hrvatske i regije - Lonac, Stipan Tadić, Lunar, kolektiv R2D2, Djuvedj, 2Fast, Nikola Zorotović, Marko Zubak i mnogi drugi.
izvor: fashion.hr
foto: PR

Komentari

Trenutno nema komentara

Dodaj komentar

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna

*  
*  
*  
*  
vrh stranice