Pripreme za prijemni - arhitektura

Društvo arhitekata Zagreba ove godine provodi pripreme za prijemni ispit na arhitektonski i srodne fakultete.
Pripreme će provoditi tim mladih arhitekata i studenata predvođen Anetom Mudronja Pletenac, arhitekticom koja se, uz svakodnevnu praksu, niz godina bavi edukacijom u vizualnim umjetnostima i arhitekturi.

Aneta Mudronja Pletenac, jedna od voditeljica i autorica DAZ-ovog programa za osnovnoškolce Mala škola arhitektureProstor i ja, programa za srednjoškolce Prostor ZA druge, bila je dio tima za provedbu programa Arhitektura i djeca u suradnji s HKA i Međunarodnim udruženjem arhitekata (UIA) koji je organizirao i proveo međunarodni simpozij HURA arhitektura 2009. godine. Organizirala je i vodila dvosemestralni ciklus radionica Oblikovnica za osnovnoškolsku djecu u Laubi o načinima razumijevanja suvremene umjetnosti za djecu.

Pripreme će se provoditi u području znanja prostorne percepcije i crtanja.

Dugogodišnje iskustvo i prikupljeni materijali koje pojedini članovi DAZ-a privatno razvijaju njegujući važnost crteža u arhitekturi materijali su na kojima gradimo naš dalji odnos prema ovom programu. U razgovoru vođenom u DAZ-ovom programu "U tinelu" 2012. između Ivana Jurasa i Luke Korlaeta razgovara se o važnosti crteža ne samo kao praktičnog alata (naučiti crtati) nego i kao misaonog procesa koji vas priprema za poziv arhitekta. Oba sudionika tog dijaloga su praktični arhitekti iz različitih generacija i profesori crtanja i projektiranja na AF-u.Pripreme se planira provoditi svaku subotu u popodnevnom terminu od 14,30h u prostorima DAZ-a na Trgu bana Jelačića 3/1, Zagreb. Ukupno će biti održano 48 školskih sati priprema. Detaljni raspored bit će dogovoren zajedno s polaznicima.

Grupa je veličine od 8 do 15 polaznika. Cijena priprema je 1100 kuna, a pored toga polaznik je obvezan biti član DAZ-a, uz plaćenu članarinu potpornog člana Društva arhitekata Zagreba u iznosu 350 kuna.

Predbilježbe za sudjelovanje u pripremama se primaju do 14.3.2018. na e-mail pripreme.2018@d-a-z.hr. Predviđeni početak priprema je 17.3.2018. godine.

izvor:DAZ

Komentari

Trenutno nema komentara

Dodaj komentar

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna

*  
*  
*  
*  
vrh stranice