Predstavljanje projekta Kova

U Gradskoj knjižni Labin u ponedjeljak, 27. lipnja predstavit će se prva pripremna faza projekta obnove i revitalizacije rudarske ostavštine – Kova.
Projekt KOVA nije usmjeren isključivo čuvanju i isticanju baštine, već sukladno politici EU stvaranju sadržaja i aktivnosti koje su komplementarne postojećim, a kojima se osigurava održivi razvoj i trajno prožimanje autohtone i nacionalne kulture, turističke ponude, kreativnosti i poduzetništva. Ovim projektom Grad Labin želi održati kontinuitet suživota s rudnicima, koji će se manifestirati kroz fizičku obnovu sa novim sadržajima i aktivnostima, ali i kroz nastavak rada na osnaživanju naše zajednice koju je oduvijek krasila multietničnost, tolerancija, participativnost, solidarnost i odvažnost.

Na predstavljanju projekta, koje počinje u 17.30 sati uvodnu će riječ dati gradonačelnik Tulio Demetlika, a zatim će pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i gradnju Anamarija Lukšić predstaviti pregled aktivnosti provedenih na pripremi projektnih podloga za projekt Kova. Arhitektica Sanja Cvjetko Jerković, koordinatorica projekta Kova, izlagat će o referentnim primjerima prenamjene rudarske ostavštine u Europi. O vizualnom identitetu govorit će Dorja Benussi, dok će program i idejno rješenje rudarskog kompleksa na Pijacalu predstaviti arhitektica Branka Petković. Juraj Pojatin, diplomirani inženjer građevinarstva govorit će o procjeni stanja rudarskog tornja dizala i mjera obnove, a diplomirani inženjer rudarstva Bojan Lajlar o rezultatima analize stanja podzemnih otkopa nekadašnjeg rudnika.

Koordinatorica projekta Sanja Cvjetko Jerković govorit će na kraju prezentacije o programu sadržaja i idejnom rješenju prenamjene i sanacije podzemnog dijela te planu i programu predstojećih aktivnosti na projektu Kova kojim Grad Labin želi valorizirati svoju prošlost te formirati sadržaje koji će ga identifikacijski osnažiti te potaknuti suvremenu urbanu transformaciju i ukupni razvoj.izvor: radiolabin.hr

Komentari

Trenutno nema komentara

Dodaj komentar

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna

*  
*  
*  
*  
vrh stranice