Predstavljanje knjige "13 arhitektonskih razgovora" autora Davora Salopeka

U utorak, 5. prosinca 2017. u 18h u Oris Kući arhitekture održat će se predstavljanje knjige "13 arhitektonskih razgovora" autora Davora Salopeka.
Sugovornici razgovora su značajna imena hrvatske arhitekture 20. stoljeća, a razgovori su nastali tijekom dugogodišnje publicističke karijere arhitekta Salopeka.

O knjizi će govoriti:
Marijan Hržić
Tomislav Premerl
Andrija Rusan
Karin Šerman
autor Davor Salopek


Iz knjige:
Tako brzo idemo da dvojim da se može negdje u školama nešto naučiti i s tim dalje živjeti. Sve se to mora ili isprobati, osjetiti i negdje začuditi, i jako začuditi, sasvim promijeniti.
Stjepan Planić


Povijest arhitekture formira dio historije kulture, ali kulturni razvoj ne znači da je svijet bolji ili čovjek sretniji, već da su povećane mogućnosti ljudskog izbora.
Sena Sekulić-Gvozdanović


Bogatstvo hrvatskog povijesnog nasljeđa jako obvezuje. No da bi se obveza mogla ispuniti potrebno je neke stvari staviti na svoje mjesto. Primarno i osnovno jest postavljanje statusa arhitekture kao discipline koja (to sam već često ponavljao) na najočitiji način vizualizira sve pozitivne i negativne aspekte jednoga društva.
Boris Magaš


Među sugovornicima razgovora nalaze se: Stjepan Planić, Igor Emili, Zdenko Kolacio, Juraj Neidhardt, Neven Šegvić, Radovan Horvat, Stanko Bakrač, Božidar Rašica, Damir Perinić, Boris Magaš, Branko Hrs, Vojtjeh Delfin, Sena Sekulić-Gvozdanović.


izvor: oris.hr

Komentari

Trenutno nema komentara

Dodaj komentar

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna

*  
*  
*  
*  
vrh stranice