Predavanje u Zadru

Ana Džokić i Marc Neelan predstaviti će svoje projekte u okviru prakse STEALTH.unlimited.
Pozivamo Vas u IMPACT centar u Zadru, Put Stanova bb, u nedjelju 19. 10. od 20:00h do 21:30h na predavanje, raspravu i neformalno druženje gdje će Ana Džokić i Marc Neelan predstaviti zajednički pothvat – praksu

STEALTH.unlimited

STEALTH se se od 2000. godine odvija između Beograda i Rotterdama i bavi se oblikovanjem mogućnosti na mjestima gdje se susreću različita polja istraživanja i mobilizira razmišljanje o mogućim budućnostima grada, i to iz različitih perspektiva - vizualne kulture, urbanog istraživanja, prostornih intervencija, kulturnog aktivizma - http://www.stealth.ultd.net/stealth/.

Uz mnoge druge projekte, STEALTH se 2008. predstavio na Venecijanskom bijenalu arhitekture kao ko-kustos Nizozemskog paviljona s projektom 'ARCHIPHOENIX - Faculties of Architecture', a 2009. kao jedan od kuratora Međunarodnog bijenala suvremene umjetnosti u Tirani (T.I.C.A.B).

Ana i Marc će u Zadru govoriti o tri veoma različita projekta koji istražuju prostor za aktivističku praksu testirajući različite institucionalne okvire. Od projekta 'Cultural Development Node', društvenog centra u slamu Moravia u Medellinu; preko 'Once Upon a Future', zamišljenog narativa za budućnost Bordeauxa, zasnovanog na postojećim inicijativama građana; do Pametnije zgrade, inicijative za pristupačno stanovanje koju realiziraju građani, a koju su pokrenuli u okviru platforme Ko gradi grad u Beogradu.

Ovaj događaj organizira GONG, u sklopu Regionalne škole policy analize, u suradnji s Društvom arhitekata Zadra i Hrvatskim sociološkim društvom – podružnica Zadar.
Raspravu će moderirati Branimir Rajčić i Marina Škrabalo, koja će se djelomice odvijati i na engleskom jeziku.

Prisustvo na predavanju boduje se u Programu SSU s dva boda.
Slušatelji koji nisu članovi ZDA plaćaju 25 kn (uključen PDV) za potvrdu o prisustvu na predavanju u svrhu dobivanja SSU bodova.

Više o projektima STEALTH.unlimited na: Once Upon a Future i Cultural Development Node No. 1
Kako do IMPACT centra: www.impact-center.eu


izvor: www.zda.hr

Komentari

Trenutno nema komentara

Dodaj komentar

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna

*  
*  
*  
*  
vrh stranice