Predavanje Merve Bedir

Predavanje MerveBedir u sklopu europske platforme Future Architecture.
U četvrtak,7. travnja 2016. u 19:00 sati MerveBedir održat će treće u nizu od šest predavanja u Oris Kući arhitekture u sklopu platforme Future Architecture naziva The Disposable Human vs. EconomiesofSolidarity.

Predavanje će započeti predstavljanjem objekata, tehnologija i prostora povezanih s migracijom i ograničenjima iz različitih konteksta poput Istanbula, Mytilinija, rijeke Maritsa kod Plovdiva, Melbournea, Ammana i Gaziantepa. Ovo je dio trenutnog istraživanja MerveBedir o vokabularu gostoprimstva. Bedir će u nastavku predavanja govoriti o raznovrsnosti lokalnih primjera gdje inicijative migranata i izbjeglica pokušavaju razviti nove oblike solidarnosti i reprezentacije. U zaključku će razmotriti odnos između zamjenjivog čovjeka i ekonomija solidarnosti.

MerveBedir je studentica doktorskog studija naTehničkom sveučilištu u Delftu te partnerica u uredu Land and Civilization Compositions. Kustosica je izložbe Vocabulary of Hospitality (2015.) u Istanbulu i izložbe Uncommon River namanifestaciji One Architecture Week iz iste godine, dio je ženske kuhinje i vrtnog kolektiva u Gaziantepu, Turska.

Ulaz na predavanje je slobodan. Predavanje će se održati na engleskom jeziku.

ŠTO JE FUTURE ARCHITECTURE?

Future Architecture je prva paneuropska platforma koja uključuje muzeje za arhitekturu te arhitektonske festivale i producente, a cilj joj je približiti ideju budućnosti gradova i arhitekture široj publici.

Naši ciljevi:
• Promisliti budućnost. Istaknut ćemo talentiranu, novu generaciju autora iz različitih disciplina koji promišljaju arhitekturu, te istražiti i podijeliti njihova stajališta o budućnosti gradova i arhitekture.
• Razmijeniti znanje. 14 organizatora iz 13 zemalja stvorit će paneuropski program koji uključuje mlade kreativce i prezentirati njihove ideje na izložbama, konferencijama, predavanjima i radionicama, te u publikacijama i na portalima.
• Podići svijest. Platforma će složena pitanja o budućnosti gradova i arhitekture objasniti na razumljiv način i promicati održivi životni okoliš.
• Izgraditi predanost. Future ArchitectureEuropeanQualityLabel prepoznaje organizatore koji rade s kreativcima u usponu te njihovu predanost ciljevima platforme.

Platforma Future Architecture uvodi i potiče inovaciju i eksperiment u promišljanju arhitekture kod novih generacija koje će izgraditi europske gradove u godinama koje dolaze. Platforma promiče arhitekturu, kulturu, znanje i društveni kapital.

TKO JE DIO FUTURE ARCHITECTURE PLATFORME?

Organizacija: Muzejzaarhitekturo in oblikovanje (MAO), Ljubljana (SI)
Članovi: Oris Kuća arhitekture, Zagreb (HR), Muzej arhitektureWrocław (PL), Beogradska internacionalna nedelja arhitekture (RS), Nacionalni muzej umjetnosti 21. stoljeća, Rim (IT), Kuća arhitekture, Graz (AT), Festival arhitekture u Kopenhagenu (DK), Vikend arhitekture u Tirani (AL), Design Biotop, Ljubljana (SI), Trijenale arhitekture u Lisabonu (PT), RubyPress, Berlin (DE); Švicarski muzej arhitekture, Basel (CH), Vikendarhitekture u Prištini (RKS), CANactions, Kiev (UA)

DODATNE INFORMACIJE
www.futurearchitectureplatform.org
info@futurearchitectureplatform.org
+386 (0)1 5484 274


RADNO VRIJEME ORIS KUĆE ARHITEKTURE
Izložbeni prostor: 09h - 21h (pon-pet)
11 – 21 (sub)

Voditeljica projekta za Oris Kuću arhitekture je arhitektica i kustosica Ana Dana Beroš, a suradnica Divna Antičević.

Fotografija / Photo: Mytilini, 19. ožujka 2016/ Mytilini, March 19, 2016

Komentari

Trenutno nema komentara

Dodaj komentar

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna

*  
*  
*  
*  
vrh stranice