Predavanje kolektiva Aman Iwan


Predavanje kolektiva Aman Iwan - Building (ourselves) together.
U četvrtak, 2. lipnja 2016. u 20:00 sati kolektiv Aman Iwan održat će peto u nizu od šest predavanja u Oris Kući arhitekture u sklopu platforme Future Architecture naziva Building (ourselves) together.

Aman Iwan je transdisciplinaran kolektiv koji istražuje često marginalizirana društvena pitanja vezana uz teritorije i njihove populacije.

Kroz periodične publikacije, Kolektiv želi podijeliti znanje i istraživanja o ovim područjima, kako bi stvarali dugoročne projekte. Prvo izdanje Building (ourselves) together nastalo je kao produkt iskustva, tradicija i vernakularnog znanja populacija kojima se bavi, dijelom recipročnog procesa izrade projekata.

Ulaz na predavanje je slobodan. Predavanje će se održati na engleskom jeziku.

Voditeljica projekta za Oris Kuću arhitekture je arhitektica i kustosica Ana Dana Beroš, a suradnica Divna Antičević.______________________________________________________________________
ŠTO JE FUTURE ARCHITECTURE?
Future Architecture je prva paneuropska platforma koja uključuje muzeje za arhitekturu te arhitektonske festivale i producente, a cilj joj je približiti ideju budućnosti gradova i arhitekture široj publici.
Naši ciljevi:
• Promisliti budućnost. Istaknut ćemo talentiranu, novu generaciju autora iz različitih disciplina koji promišljaju arhitekturu, te istražiti i podijeliti njihova stajališta o budućnosti gradova i arhitekture.
• Razmijeniti znanje. 14 organizatora iz 13 zemalja stvorit će paneuropski program koji uključuje mlade kreativce i prezentirati njihove ideje na izložbama, konferencijama, predavanjima i radionicama, te u publikacijama i na portalima.
• Podići svijest. Platforma će složena pitanja o budućnosti gradova i arhitekture objasniti na razumljiv način i promicati održivi životni okoliš.
• Izgraditi predanost. Future Architecture European Quality Label prepoznaje organizatore koji rade s kreativcima u usponu te njihovu predanost ciljevima platforme.

Platforma Future Architecture uvodi i potiče inovaciju i eksperiment u promišljanju arhitekture kod novih generacija koje će izgraditi europske gradove u godinama koje dolaze. Platforma promiče arhitekturu, kulturu, znanje i društveni kapital.

TKO JE DIO FUTURE ARCHITECTURE PLATFORME?

Organizacija: Muzej zaarhitekturo in oblikovanje (MAO), Ljubljana (SI)
Članovi: Oris Kuća arhitekture, Zagreb (HR), Muzej arhitekture Wrocław (PL), Beogradska internacionalna nedelja arhitekture (RS), Nacionalni muzej umjetnosti 21. stoljeća, Rim (IT), Kuća arhitekture, Graz (AT), Festival arhitekture u Kopenhagenu (DK), Vikend arhitekture u Tirani (AL), Design Biotop, Ljubljana (SI), Trijenale arhitekture u Lisabonu (PT), Ruby Press, Berlin (DE); Švicarski muzej arhitekture, Basel (CH), Vikendarhitekture u Prištini (RKS), CANactions, Kiev (UA)

DODATNE INFORMACIJE
www.futurearchitectureplatform.org
info@futurearchitectureplatform.org
+386 (0)1 5484 274

Komentari

Trenutno nema komentara

Dodaj komentar

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna

*  
*  
*  
*  
vrh stranice