Predavanje grčke arhitektice Elene Zampeli

Predavanje će se održati u sklopu predstavljanja novog broja časopisa Literat.
Društvo arhitekata Dubrovnik, Društvo dubrovačkih pisaca i Umjetnička galerija Dubrovnik organiziraju predstavljanje novog broja časopisa Literat, godišnje revije revije za književnost i publicistiku u izdanju Društva dubrovačkih pisaca koje će se održati petak 24. studenoga u 19 sati u Galeriji Dulčić Masle Pulitika.

Na ovom predstavljanju sudjelovat će Boris Njavro, Božo Benić, Marija Kojaković. Isto tako, održat će se predavanje grčke arhitektice Elene Zampeli o metodama arhitektonskih intervencija u osjetljivim kulturno-povijesnim ambijentima.

O PREDAVANJU:
Ruševine bizantskih zgrada u srednjovjekovnim grčkim naseljima utvrđenim zidinama, jednako kao i napuštene zgrade novijeg datuma u Ateni zasigurno zaslužuju novi život, a tek kada su pažljivo obnovljene postaju aktivni i atraktivni prostori bogati pričama iz prošlosti i sadašnjosti, ispunjeni novim uporabnim mogućnostima. Aktiviranje ovog uspavanog potencijala uzbudljivi su projektantski ciljevi, a što će biti predstavljeno kroz seriju odabranih radova grčke arhitektice Elene Zampeli.

Predavanje će se održati na engleskom jeziku.


izvor: dulist.hr

Komentari

Trenutno nema komentara

Dodaj komentar

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna

*  
*  
*  
*  
vrh stranice