Predavanje - Doživite utvrdu Monte Grosso

Stručna istraživanja provedena na utvrdi u okviru projekta "Adrifort".
Javno predavanje Doživjeti utvrdu Monte Grosso - Stručna istraživanja provedena u utvrdi, održat će se u Središnjoj knjižnici u Puli u četvrtak, 27. studenog 2014. u 18 sati.

Autorice predavanja su mr.sc. Jadranka Drempetić, dipl.ing.arh. i Klara Pustijanac, dipl.ing.arh., a predavanje je organizirao Grad Pula u okviru projekta „Adrifort“, koji je financiran sredstvima Europske unije.

Projekt "Adrifort" (Adriatic fortressess and military areas) provodi se od 2012. godine s ciljem valorizacije prirodnog okoliša i utvrda kao dijela gradske kulturne baštine te razvijanje novog turističkog proizvoda na Štinjanskom poluotoku. Nositelj projekta je Regija Veneto, a uz Grad Pulu, Sveučilište Jurja Dobrile i Istarsku županiju kao pridruženi partneri su: Grad Venecija, Sveučilište Ca' Foscari, Grad Ravenna, Regija Puglia, Opština Kotor (Crna Gora), Grad Piran (Slovenija), Gospodarska komora Albanije, Albansko ministarstvo kulture te Grad Krf (Grčka). Na području Pule uređuje se pet lokacijskih pozicija, od čega su dvije utvrde i tri bitnice do sada isključivo korištene u vojne svrhe.izvor: www.gkc-pula.hr

Komentari

Trenutno nema komentara

Dodaj komentar

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna

*  
*  
*  
*  
vrh stranice