Poziv arhitektima

HKA poziva arhitekte na prikupljanje tipskih projektnih ideja kao doprinos sanaciji poplavljenih područja!
Poziv Hrvatske komore arhitekata prenosimo u cijelosti.

" Poštovani članovi,

Hrvatska komora arhitekata temeljem odluka sjednica Zbora Područnog odbora Osijek od 29. svibnja 2014. godine i Upravnog odbora od 30. svibnja 2014. godine aktivno je uključena u pripreme za gradnju zamjenskih zgrada za stanovanje na području Vukovarsko-srijemske županije pogođenom katastrofalnim poplavama.

Želja nam je kao ovlaštenim arhitektima i kao građanima svojim znanjem i stručnošću doprinijeti obnovi tog prostora na najbolji mogući način uz očuvanje kvalitete i specifičnosti ruralnih prostora i ambijenata, a sukladno zahtjevima za brzom provedbom.

S tim ciljem i nadom, HKA je u suradnji s MGIPU odlučila ovim putem javno pozvati ovlaštene arhitekte na prikupljanje tipskih projektnih ideja te odabirom najboljih rješenja i njihovom daljnjom razradom dati konkretan doprinos sanaciji poplavljenih područja.

Na osnovi odabranih tipskih arhitektonskih rješenja odabrani ovlašteni arhitekti izradit će i organizirati izradu tipskog projekta kao donacije.

Najnovije informacije o stanju na terenu mogu se pronaći na www.mgipu.hr pod „Sanacija poplavljenih područja“.

U prilogu vam dostavljamo poziv i uvjete za prikupljanje i odabir najboljih idejnih arhitektonskih rješenja za buduće projekte zamjenskih zgrada za stanovanje.

Pozivam Vas da se unatoč kratkom roku i zahtjevnom zadatku odazovete i na taj način ponovno pokažete društvenu odgovornost i svijest struke kojoj pripadamo!

S poštovanjem,

Tomislav Ćurković,

predsjednik Hrvatske komore arhitekata"

Za više informacija, posjetite stranicu HKA.

Komentari

Trenutno nema komentara

Dodaj komentar

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna

*  
*  
*  
*  
vrh stranice