PowerMax Strong

PowerMax Strong Avancis
Kao jedna od najnovijih fotonaponskih tehnologija CIS/CIGS nudi ogroman potencijal za budućnost. Premaznim slojem (filmom) tankim svega 2 ɲm, ova tehnologija štedi velik dio novca i za proizvodnju zahtijeva puno manje energije od ostalih solarnih ćelija.

CIS tehnologija ima izuzetne performanse i u lošim vremenskim uvjetima.
CIS tehnologija, ili skraćeno CIGS, kombinira visoke performanse i lijep izgled u inovativnom solarnom modulu. CIS moduli se ističu svojim izuzetnim performansama u uvjetima slabe svjetlosti, zahvaljujući činjenici da imaju najviši spektarski odgovor od svih fotonaponskih tehnologija. Drugim riječima, jednako kao što izuzetno dobro rade pod žarkom sunčevom svjetlošću, CIS moduli pokazali su se dobri i pod oblačnim nebom koje nam je vrlo dobro poznato u Srednjoj Europi. Sloj poluvodiča od bakra (Cu), indija (In), selena (Se), galija (Ga) i sumpora (S) koristi najširi spektar svjetlosti od svih solarnih tehnologija. To omogućava visoki prinos čak i u uvjetima raspršene svjetlosti.

CIS je najučinkovitija solarna tehnologija s tankim filmom koja postoji.
Istraživanja koja obavljaju NREL (National Renewable Energy Laboratory, USA – Nacionalni laboratorij za obnovljivu energiju, SAD) i ZSW (Zentrum für Sonnenenergie und Wasserstoff) pokazuju da je CIS najučinkovitija od svih tehnologija tankog filma. CIS je već postigao razine učinkovitosti od oko 20% u laboratoriju, što se može usporediti s učinkovitošću ćelija od multi-kristalinskog silikona. Sam AVANCIS redovito postiže nove svjetske rekorde učinkovitosti.
CIS/CIGS je učinkovitija tehnologija od amorfnog silikona (a-Si) i kadmij telurida (CdTe), a ujedno je i ekološki čista jer koristi minimum materijala za proizvodnju. Kao najučinkovitija tehnologija s tankim filmom (Wp/m2), ona maksimalno povećava instalirani kapacitet vaše instalacije. Energetski prinos (kWh/kWp) PowerMax-a jedan je od najviših među fotonaponskim sustavima savršenih tehnologija za održivo iskorištavanje energije.
PowerMax Strong
PoweMax STRONG moduli projektirani su kao snažni, uokvireni solarni moduli posebice prikladni za korištenje na krovnim sustavima, a pokazali su se i jednako učinkovitima pri korištenju na otvorenim objektima i na arhitektonskim rješenjima.
PowerMax STRONG su snažni uokvireni CIS solarni moduli koji se montiraju sigurno i pouzdano korištenjem aluminijskog okvira sa crnom šupljom komorom, koji ima ivicu za montiranje. Spone za montiranje savršeno pristaju u zasjenjenu prazninu ivice za montiranje i tako postaju neuočljive. Mehanička snaga na prednjem staklu izbjegava se putem spone koja raspoređuje snagu montiranja po okviru i to sprječava puknuće stakla.
Moduli PowerMax STRONG su izuzetno čvrsti i solidni. Zahvaljujući stabilnom okviru, prikladni su za područja s velikim snježnim opterećenjem i mogu izdržati do 551 kg/m2. Osim toga, otporni su na amonijak i koroziju uslijed slane maglice i time prikladni i za poljoprivredna i obalna područja.
Moduli PowerMax STRONG predstavlja jedne od najsnažnijih modula tankog filma koji postoji na fotonaponskom tržištu.

4 glavne prednosti PowerMax STRONG?
1. NAJVIŠI PRINOS ENERGIJE: Najšira spektarska osjetljivost, vrlo dobre performanse u uvjetima slabe svjetlosti, niska nominalna radna temperatura ćelija (NOCT) i niski koeficijent temperature Odvajanje viška nominalne snage jamči isplativu energiju i više od toga.
2. IZUZETNA TRAJNOST
• Okvir za montiranje s profilom aluminijske šuplje komore izuzetno je čvrst na torziju i otporan na koroziju.
• Modul zadovoljava DIN 1055, za područja s maksimalnim nježnim opterećenjem i može izdržati opterećenje do 551 kg/m2.
• Staklo je montirano pomoću visoko el elastičnog polimerskog ljepila: To znači da staklo nije izloženo nikakvim mehaničkim vršnim opterećenjima.
• Butilno brtvilo štiti ćelije od vlage.
• Kaljeno površinsko prednje staklo omogućuje dodatnu stabilnost.
• Pomoću specijalnog premaza osiguravamo dugotrajnu zaštitu stražnje vodilice od korozije.
3. ELEGANTAN DIZAJN: Izvrstan dizajn putem tanko prugastih ćelija elegantnog izgleda, Instalacijske spone su neuočljivo smještene u zasjenjenu prazninu ivice za montiranje između modula.
4. JEDNOSTAVNA INSTALACIJA
• Mehanička i električna konstrukcija svakog modula optimizirana je radi niskih troškova sustava.
• Osim montiranja pomoću spona, tu su i četiri M6 rupe za montiranje sa stražnje strane (udaljene 320 mm od ruba duž stranica okvira).
• Dugački okviri imaju rupe za polaganje na zemlju (udaljene 100 mm od rubova dugačkog dijela okvira) kao i jednu rupu za priključenje modulskih kablova (udaljenu 500 mm od donjeg ruba modula).
• Radi jednostavnije instalacije, dodatne dvije kutije opremljene su kablovima i priključcima.
vrh stranice