PowerMax Smart

PowerMax Smart Avancis
Kao jedna od najnovijih fotonaponskih tehnologija CIS/CIGS nudi ogroman potencijal za budućnost. Premaznim slojem (filmom) tankim svega 2 ɲm, ova tehnologija štedi velik dio novca i za proizvodnju zahtijeva puno manje energije od ostalih solarnih ćelija.

CIS tehnologija ima izuzetne performanse i u lošim vremenskim uvjetima.
CIS tehnologija, ili skraćeno CIGS, kombinira visoke performanse i lijep izgled u inovativnom solarnom modulu. CIS moduli se ističu svojim izuzetnim performansama u uvjetima slabe svjetlosti, zahvaljujući činjenici da imaju najviši spektarski odgovor od svih fotonaponskih tehnologija. Drugim riječima, jednako kao što izuzetno dobro rade pod žarkom sunčevom svjetlošću, CIS moduli pokazali su se dobri i pod oblačnim nebom koje nam je vrlo dobro poznato u Srednjoj Europi. Sloj poluvodiča od bakra (Cu), indija (In), selena (Se), galija (Ga) i sumpora (S) koristi najširi spektar svjetlosti od svih solarnih tehnologija. To omogućava visoki prinos čak i u uvjetima raspršene svjetlosti.

CIS je najučinkovitija solarna tehnologija s tankim filmom koja postoji.
Istraživanja koja obavljaju NREL (National Renewable Energy Laboratory, USA – Nacionalni laboratorij za obnovljivu energiju, SAD) i ZSW (Zentrum für Sonnenenergie und Wasserstoff) pokazuju da je CIS najučinkovitija od svih tehnologija tankog filma. CIS je već postigao razine učinkovitosti od oko 20% u laboratoriju, što se može usporediti s učinkovitošću ćelija od multi-kristalinskog silikona. Sam AVANCIS redovito postiže nove svjetske rekorde učinkovitosti.
CIS/CIGS je učinkovitija tehnologija od amorfnog silikona (a-Si) i kadmij telurida (CdTe), a ujedno je i ekološki čista jer koristi minimum materijala za proizvodnju. Kao najučinkovitija tehnologija s tankim filmom (Wp/m2), ona maksimalno povećava instalirani kapacitet vaše instalacije. Energetski prinos (kWh/kWp) PowerMax-a jedan je od najviših među fotonaponskim sustavima savršenih tehnologija za održivo iskorištavanje energije.

PowerMax Smart
PoweMax SMART moduli razvili su se za specifično korištenje u velikim, komercijalnim natkrivenim sustavima i otvorenim prostorima. Međutim, zahvaljujući jedinstvenom profilu za montiranje i lijepom dizajnu, prikladni su i za manje natkrivene sustave i arhitektonska rješenja.
PowerMax SMART su neuokvireni CIS solarni moduli koji koriste inteligentan profil za montiranje od dvije čelične stražnje vodilice koji omogućuju montiranje spone koja nije pričvršćena na prednji dio staklenih modula. To omogućuje montiranje stakla na gotovo bešavni način te time i lijep izgled.
Stražnje vodilice na izrazito tankim i laganim PowerMax SMART modulima dopuštaju maksimalno mehaničko opterećenje, što te module čini ne samo idealnima za područja s maksimalnim snježnim opterećenjem nego i jednako prikladnima za korištenje na izuzetno strmim kosinama. Instalacija tih bešavnih modula je isto tako dopuštena ispod kuta od 10 posto.
4 glavne prednosti POWERMAX SMART:
NAJVIŠI PRINOS ENERGIJE Najšira spektarska osjetljivost, vrlo dobre performanse u uvjetima slabe svjetlosti, niska nominalna radna temperatura ćelija (NOCT) i niski koeficijent temperature osiguravaju visoki prinos energije (kWh/kWp). Ventilacija i hlađenje neuokvirenih modula na poleđini neprekidno optimizira izvorni visoki energetski prinos. Odvajanje viška nominalne snage jamči isplativu energiju i više od toga.
IZUZETNA TRAJNOST Modul poštuje DIN 1055, za područja s maksimalnim nježnim opterećenjem i može izdržati opterećenje do 551 kg/m2. Rubna izolacija između stakala osigurava dugotrajnu zaštitu solarnih ćelija od gubitka energije. Kaljeno površinsko prednje staklo nudi vrlo dobru stabilnost. Pomoću specijalnog premaza osiguravamo dugotrajnu zaštitu stražnje vodilice od korozije.
ELEGANTAN DIZAJN Izvrstan dizajn putem tanko prugastih ćelija elegantnog izgleda. Instalacijske spone su neuočljivo smještene iza ruba modula, čime se osigurava lijep izgled cijelog sustava.
JEDNOSTAVNA INSTALACIJA Sigurna i jednostavna montaža sa prednje strane modula korištenjem inteligentnog sustava stražnjih vodilica (dvije čelične vodilice pričvršćene na poleđinu modula). Jednostavno rukovanje neuokvirenim modulima zahvaljujući smanjenoj težini. Mehanička i električna konstrukcija svakog modula optimizirana je radi niskih troškova sustava.
vrh stranice