Porast obujma građevinskih radova

Obujam građevinskih radova u Hrvatskoj u lipnju porastao je za 1,5% u odnosu na lanjski lipanj, dok je u odnosu na svibanj manji za 1,8%, podaci su Državnog zavoda za statistiku.
Prema kalendarski prilagođenim podacima, na međugodišnji rast građevinskih radova u lipnju utjecao je rast njihova obujma na zgradama, za 6,2%, dok je na ostalim građevinama smanjen za 2,2%.

Prema izvornim indeksima, u lipnju ove godine u odnosu na lipanj 2015. obujam građevinskih radova veći je za 8,7%. Pritom je na zgradama porastao za 13,3%, a na ostalim građevinama veći je za 4,8%.

U prvih šest ovogodišnjih mjeseci, prema izvornim indeksima, ostvaren je rast obujma građevinskih radova za 4,1% u odnosu na isto razdoblje lani. Pritom je obujam radova na zgradama porastao za 10,2%, dok je na ostalim građevinama pao za 1,4%.

Prema strukturi odrađenih sati na gradilištima, u lipnju ove godine 45,1% radnih sati odrađeno je na zgradama, a 54,9% na ostalim građevinama. Od ukupnog broja odrađenih sati, 55,2% odrađeno je na novogradnji, a 44,8% na ostalim radovima.

Tijekom prvih šest ovogodišnjih mjeseci, radnici su na zgradama odradili 47,3%, a na ostalim građevinama 52,7%radnih sati. Na novogradnju se odnosi 55,5%, a na ostale radove 44,5% radnih sati.izvor: hrt.hr

Komentari

Trenutno nema komentara

Dodaj komentar

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna

*  
*  
*  
*  
vrh stranice