Podržite park na Kajzerici gledajući zvijezde

Kajzerica je kvart koji doslovno nema javni park, a inicijativa traži da se jedini preostali slobodan zeleni prostor na Kajzerici, livada u Bencekovićevoj ulici, proglasi javnim parkom i osmisli prema stvarnim potrebama i željama zajednice.
Prosvjed za park na Kajzerici održat će se na livadi u Bencekovićevoj ulici u subotu, 30. svibnja, s početkom u 19:30 sati. Tada građanska inicijativa u suradnji s Astronomskim društvom Beskraj organizira besplatno gledanje zvijezda kroz teleskope koji će biti postavljeni na livadi za koju se zagovara da postane javni park.

Inicijativu Park za Kajzericu pokrenulo je pet organizacija civilnog društva: ZaKaj? Za Kajzericu!, 1POSTOZAGRAD, Parkticipacija, projekt Ars Publicae i Hrvatsko društvo krajobraznih arhitekata.

Kajzerica je kvart koji doslovno nema javni park, a inicijativa traži da se jedini preostali slobodan zeleni prostor na Kajzerici, livada u Bencekovićevoj, proglasi javnim parkom i osmisli prema stvarnim potrebama i željama zajednice.

Livada je idealno locirana u središnjem dijelu najgušće naseljenog dijela Kajzerice i već je dijelom u javnom vlasništvu. Inicijativa traži da čitav prostor sadašnje livade bude pretvoren u javni park, odnosno da se tamo ništa ne gradi.

Inicijativu PARK ZA KAJZERICU podržava više stotina javnih osoba i organizacija, uključujući Zelenu akciju, Udruženje hrvatskih arhitekata i Društvo arhitekata Zagreba, brojnih uglednih stručnjaka poput Snješke Knežević i Tihomira Jukića te niz javnih osoba kao što su Davorin Bogović i Janica Kostelić.

Vašim dolaskom dajete važan doprinos inicijativi za park. Pozovite i prijatelje da zajedno pokažemo da na livadi u Bencekovićevoj želimo javni park kakav Kajzerica i Zagreb zaslužuju, poziva inicijativa.

Park za Kajzericu nije samo incijativa za javni park tamo gdje takav sadržaj nedostaje, već je i zahtjev za odgovornim upravljanjem gradom.

Grad neće postati bolji sam od sebe! Dođite u subotu na Kajzericu!izvor: h-alter.org

Komentari

Trenutno nema komentara

Dodaj komentar

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna

*  
*  
*  
*  
vrh stranice