Panel diskusije u MMSU Rijeka

Sudjelujte u panel diskusijama u okviru izložbe "Turizam u socijalizmu i nakon - Transformacije hotelske arhitekture na hrvatskoj obali Jadrana".
Panel diskusije

25. 03. 2015., 17.30 - 18.30, MMSU
Protagonisti modernizacije

Sudionici: Darko Turato, Ante Rožić, Neven Kovačević, Dinko Kovačić
Moderatori: Maroje Mrduljaš, Lidija Butković Mićin

Obimna izgranja turističkih kompleksa i infrastrukture, od početka uspona masovnog turizma 1960-ih do 1980-ih, presudno je utjecala na modernizciju hrvatske jadranske obale. Arhitekti i urbanisti bili su suočeni sa izazovom pronalaženja odgovora na sasvim nove, često i proturječne zahtjeve radikalne urbane tranformacije. Arhitekti i urbanisti koji su bili aktivni protagonisti tih dinamčnih razvojnih procesa govorit će o svojoj ulozi i vrijednostima koje su zastupali.
______________________________

25. 03. 2015., 19.00 - 20.00, MMSU
Hrvatski turizam danas

Sudionici: Franco Palma, Zoran Balog, Saša Begović/ 3LHD, Ivo Kunst, Damir Hrvatin
Moderatori: Maroje Mrduljaš, Dafne Berc

Nakon 1991. godine hrvatska turistička industrija i prostorna infrastruktura prolaze kroz period višestruke krize. Dugoročni efekti Domovinskog rata, vlasničke promjene i novi standardi turističke industrije doveli su do diskontinuiteta u razvoju turizma i turističkih okoliša. I četvrt stoljeća nakon pada socijalizma, većina investicija u turizmu usmjerena je prema recikliranju naslijeđenih kapaciteta, a još uvijek su mnogi modernistički kompleksi u ruševnom ili pod-iskorištenom stanju. Multidisciplinarna diskusija bavit će se različitim pogledima na hrvatski turizam danas, s fokusom na arhitektonsku i prostornu problematiku.


izvor: mmsu.hr

Komentari

Trenutno nema komentara

Dodaj komentar

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna

*  
*  
*  
*  
vrh stranice