Otvorenje privremene urbane intervencije POVEZIVANJE/CONNECTING

S privremenim postavom montažnog, tipskog stubišta uz povijesni bedem povezat će se Strossmayerovo šetalište i Park Bele IV.
U subotu, 2. travnja 2016. u 12.00 sati otvorenjem privremene urbane intervencije POVEZIVANJE/CONNECTING i 3. tematskom šetnjom Seminara za hodače pod nazivom POZNATI I NEPOZNATI DONJOGRADSKI PROLAZI I PASAŽI otvara se niz aktivnosti zagrebačkoga gradskog laboratorija u sklopu međunarodnog projekta ACTOPOLIS - UMJETNOST DJELOVANJA.

S privremenim postavom montažnog, tipskog stubišta uz povijesni bedem povezat će se Strossmayerovo šetališta i Park Bele IV. (Vranyczanyjeva poljana). Za ovu godinu najavljena je obnova Strossmayerovog šetališta pa se utoliko nastoji skrenuti pažnja na moguća poboljšanja javnog prostora otvaranjem pješačke komunikacije tamo gdje sad nedostaje. Testiranjem ideje premošćivanja zida, intervencija lansira ideju drugačijih odnosa i mogućnosti za grad. Veza koja je sad nevidljiva, na kratko postaje otvorena. U vremenu podizanja zidova jedan se premošćuje.

Tema šetnje, koja slijedi nakon otvorenja stuba, povezana je s intervencijom premošćivanja, povezivanja i prolaza. Šetnja je otvorena za javnost i starta u 13 sati sa Strossmayerovog šetališta, a trajat će oko 1,5 sat.

O radu POVEZIVANJE/CONNECTING:

Intervencija "Povezivanje - Connecting" izvodi se u okviru šireg autorskog programa Saše Šimprage SEMINAR ZA HODAČE te u suradnji s platformom 1POSTOZAGRAD. Cilj Seminara je formiranje nove aktivističke grupe, koja će paralelno s manje uobičajenim tematskim gradskim šetnjama kroz čitavu 2016. godinu, pokretati male i velike inicijative za poboljšanje javnoga prostora, afirmaciju javnih dobara i podizanje kulture prostora.
Saša Šimpraga je analitičar prostora i aktivist, osnivač i voditelj platforme 1POSTOZAGRAD i autor knjige “Zagreb, javni prostor”.

--------
O projektu ACTOPOLIS - UMJETNOST DJELOVANJA:

ACTOPOLIS je transnacionalni umjetnički laboratorij, poziv na djelovanje i suoblikovanje grada, koji povezuje 9 kustosa i više od 40 umjetnika iz 7 gradova jugoistočne Europe, Turske i Njemačke; Atenu, Ankaru/Mardin, Beograd, Bukurešt, Oberhausen, Sarajevo i Zagreb. Projekt je pokrenuo Goethe-Institut i umjetnička organizacija Urbane Künste Ruhr s kustosicama Angelikom Fitz i Katjom Aßmann.
Uz Sašu Šimpragu zagrebačku skupinu umjetnika i aktivista čine Selma Banich, Nikola Bojić, Lightune.G (Bojan Gagić, Miodrag Gladović) i Tonka Maleković, a kustosica projekta INVISIBLE BELONGING -NEVIDLJIVO PRIPADANJE je arhitektica Ana Dana Beroš.


Daljnje informacije:

"Seminar za hodače/Seminar for Walkers" na stranici ACTOPOLIS-a :
http://bit.ly/1UOhSdN

ACTOPOLIS Zagreb: "Nevidljivo pripadanje/Invisible Belonging":
http://bit.ly/1o8xX1e


facebook event

Komentari

Trenutno nema komentara

Dodaj komentar

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna

*  
*  
*  
*  
vrh stranice