Otvorenje nove zgrade triju fakulteta

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar ovaj ponedjeljak je u sveučilišnom kampusu otvorio novu zgradu triju splitskih fakulteta.
U novoj zgradi smjestit će se Prirodoslovno-matematički fakultet, Kemijsko-tehnološki fakultet i Pomorski fakultet. U zgradi triju fakulteta privremeno će biti smješteni i sveučilišni odjeli za forenziku, studij mora i zdravstveni studij.

Novootvorena zgrada projekt je arhitektonskog tima kojeg čine Dario Gabrić, Zrinka Radunić, Emil Moguš i Stela Pekas.

Površina nove zgrade iznosi 30 tisuća kvadratnih metara, a u sam projekt uloženo je oko 280 milijuna kuna. Unutar zgrade nalazi se 85 laboratorija, 240 ureda i 6 predavaonica, a predviđeno je da se njom dnevno koristi oko 4 000 studenata.Podsjetivši na višegodišnje zastoje u izgradnji zgrade za koju je temeljni kamen položen 2008. godine, ministar Vedran Mornar istaknuo je da su se zbog tih zastoja gomilali troškovi, ali se vodstvo splitskog Sveučilišta nagodilo s izvođačem radova, građevnom tvrtkom Konstruktor.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar, koji je otvorio zgradu triju fakulteta, istaknuo je da se u Ministarstvu “već piše odluka” za izdvajanje novca za izgradnju restorana u splitskome sveučilišnom kampusu te da će se nastojati pomoći da se osigura novac za “stavljanje zgrade triju fakulteta u funkciju”.Rektor Anđelinović rekao je da će za cjelokupno opremanje laboratorija i nabavu strojeva potrebnih za fakultete u toj zgradi trebati oko 68 milijuna kuna te da će se za to koristiti i financijskim sredstvima iz EU fondova. Najavio je da će se uskoro u novu zgradu premjestiti i pomorski simulator za koćarske luke i trgovačku flotu.

Otvorenje zgrade je upriličeno jer je dobila uporabnu dozvolu iako, kako je objasnio rektor splitskog Sveučilišta Šimun Anđelinović, još nije dovršena jer se mora nabaviti oprema za njezino unutarnje uređenje.izvor: pmfst.unist.hr
foto: skyscrapercity.com

Komentari

Trenutno nema komentara

Dodaj komentar

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna

*  
*  
*  
*  
vrh stranice