Otvorena je Ambienta!

AMBIENTA, 43. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije, održat će se od 13. do 16. listopada na Zagrebačkom velesajmu.
Na 20.000 četvornih metara, u punih sedam paviljona (7A, 7, 8, 8A, 9, 11A, 10A) i 323 izlagača iz 25 zemalja, ove godine bit će prezentirana u redizajniranom obliku i to kroz tematske cjeline:

AmbiDOM predstavlja sve vrste namještaja, parketa, vrata, prozora i dekora
AmbiPRO donosi materijale, opremu i strojeve
AmbiENERGO predstavlja drvo u energetici
AmbiDESIGN DISTRICT predstavlja novitete u industriji namještaja te nove trendove uređenja interijera

Ambienta ove godine kroz priču o ideji, dizajnu, arhitekturi i proizvodnji potvrđuje status najvažnijega poslovnog događaja drvne industrije u Hrvatskoj. Kroz proizvode primarne prerade i drvne građe, preko stolarije i podnih obloga do namještaja bit će predstavljene brojne mogućnosti korištenja drva kao potpuno prirodne i obnovljive sirovine.
U partnerskoj suradnji s Udruženjem drvno-prerađivačke industrije pri HGK, snagu i potencijale drvne industrije predstavit će najznačajniji domaći proizvođači kao što su Spin Valis, Contorte, Prima namještaj i drugi proizvođači i izvoznici; Pan Parket i PPS Galeković među najvećim su domaćim proizvođačima parketa i podova; Šerif export-import Glina i Cedar Kastav, značajni su u pilanskoj obradi i izvozu drvnih prerađevina te Spačva i DI Slavonija kao proizvođači furnira, prozora i vrata, parketa, a tu su i proizvođači peleta Šišarka, Drvenjača, Mundus Viridis...
Design district održava se prema ugledu na svjetske sajmove na kojima su dizajnerski proizvodi odvojeni i posebno naglašeni, a na njoj će se pokazati ultimativna dostignuća domaćih i stranih renomiranih dizajnera. Moderna kretanja podrazumijevaju inovacije i poboljšanja, kreću se prema ekologiji i očuvanju okoliša, miješanju stilova s ciljem stvaranja ugodnog prostora za život i rad.
Tako ćemo imati prilike vidjeti dizajnerske izloške iz područja namještaja, kuhinja, kupaonica, uredskog namještaja i namještaja za opremanje objekata, školskih i predškolskih objekata, rasvjete, zavjesa i ostalih proizvoda za unutrašnje uređenje koje će pokazati: A1 format, Admiral, Buba interijeri dizajn, Cedrus, Dizz Concept, Drvostil, Duplić i Duplić, Klizi, Era grupa, Galeković Design, Interijer Color, Javorović, Stolarija Knapić, Naprijed, Slavonija drvna industrija, Sven, tapetarija Franjić i Teding.
U paviljonima AMBIENTE pokazat će svoje novitete hrvatski i inozemni izlagači sa programima svih vrsta namještaja, proizvoda za unutrašnje i vanjsko uređenje, repromaterijala, strojeva za drvnu industriju i vrata i prozora.
Reprezentativan izložbeni program pokazat će i kolektivni nastup devetnaest kineskih izlagača u organizaciji Kineske komore za međunarodnu trgovinu, (CCOIC), Hebei. Također, svoj program izložit će i hrvatski obrtnici u organizaciji Hrvatske obrtničke komore.
U pripremu i realizaciju projekta izravno su uključeni grad Zagreb, Hrvatska gospodarska komora, te sve sastavnice Zagrebačkog holdinga.

Potporu projektu daju i resorna ministarstva; Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo obrta i poduzetništva, Ministarstvo gospodarstva te Hrvatska obrtnička komora, Hrvatska udruga poslodavaca i Hrvatske šume.

Uz snažan stručni program, brojne prostorne i zabavne atrakcije te brojne nagrade za posjetitelje od kojih izdvajamo kuhinju po odabiru u vrijednosti od 30.000 kuna, svatko može pronaći inspiraciju i oplemeniti svoj dom.
Radno vrijeme je od 10 do 19 sati, a u petak i subotu do 20 sati.
Više informacija potražite na www.zv.hr/ambienta

Pridružite nam se. Imamo ponovo Ambientu, i to
… onu pravu, napokon.

Komentari

Trenutno nema komentara

Dodaj komentar

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna

*  
*  
*  
*  
vrh stranice