Oris nagrađen FIERA nagradom

Časopis Oris Nagrađen FIERA nagradom u španjolskoj La Coruñi.
Početkom ovog mjeseca časopis Oris nagrađen je FIERA nagradom (International Fair of Magazines and Editorials of Architecture) koju već sedmu godinu za redom španjolsko Sveučilište Navarra dodjeljuje odabranim časopisima za napore na promociji arhitekture, umjetnosti i dizajna. Prethodnih godina nagrada je dodijeljena časopisima Casabella, Arquitectura Viva, Tectonica, TC Cuadernos...

Oris je časopis za arhitekturu i kulturu življenja sa skoro dvadesetogodišnjom tradicijom i obraća se stručnoj javnosti (arhitektima, urbanistima, dizajnerima), ali i široj publici zainteresiranoj za arhitekturu, dizajn, fotografiju, teatar, vizualne umjetnosti i teoriju.
Nagrada FIERA je također i rezultat dugogodišnje suradnje Orisa i španjolske arhitektonske scene, jedne od najvažnijih i najpropulzivnijih arhitektonskih scena na svijetu. U časopisu Oris često su objavljivani intervjui i projekti španjolskih arhitekata, a otvorenjem Oris Kuće arhitekture u siječnju 2015. godine organizirali smo izložbu projektantskog kolektiva RCR arhitekti te predavanja nagrađivanih arhitekata Francisca Mangada i Andrésa Cánovasa.
Suradnja sa španjolskom arhitektonskom zajednicom prisutna je i na već tradicionalnim Danima Orisa – međunarodnom arhitektonskom simpoziju koji se organizira od 2000. godine kao dvodnevno događanje s predavanjima istaknutih internacionalnih i lokalnih arhitekata, a na ovogodišnjim 16. Danima Orisa gost je bio i Inaquia Carnicera, dobitnik Zlatnog lava ovogodišnjeg Venecijanskog bijenala.

Nagradu je u La Coruñi primio idejni začetnik i jedan od urednika Orisa arhitekt Andrija Rusan.

Komentari

Trenutno nema komentara

Dodaj komentar

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna

*  
*  
*  
*  
vrh stranice