Okrugli stol povodom manifestacije ovogodišnjeg Adventa

Pozivamo sve zainteresirane na sudjelovanje na okruglom stolu danas, 15. listopada 2014. od 17:00 h do 18:30 h u prostorijama Društva arhitekata Zagreba, Trg bana J.Jelačića 3/1.
Društvo arhitekata Zagreba, u suradnji sa Turističkom zajednicom grada Zagreba i Koncertnom direkcijom Zagreb organiziraju okrugli stol povodom manifestacije ovogodišnjeg Adventa na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, te najavljuje interdisciplinarnu radionicu koja bi trebala ponuditi idejno rješenje za ovogodišnji Advent.

Turistička zajednica grada Zagreba i Koncertna direkcija Zagreb u pripremama za tradicionalnu manifestaciju obilježavanja Adventa na glavnom gradskom trgu 2014. godine obratili su se Društvu arhitekata Zagreba za stručnu pomoć u privremenom rješavanju oblikovanja javnog prostora i pronalaženju optimalnog razmještaja, oblikovanja i privremenog uređenja postojećih i nužnih elemenata za realizaciju planiranog programa za vrijeme manifestacije.

Ova je manifestacija izuzetno dobro prihvaćena od strane građana, ali i veliki poticaj brojnim turistima koji iz zemlje i inozemstva posjećuju Zagreb upravo u ovom periodu godine. Zbog bogatih sadržaja predstavlja važan period i odličnu platformu za poticaj ekonomskim aktivnostima, stoga ima važnu ulogu i u ukupnom gospodarstvu grada.

Međutim, zbog zauzeća glavnog gradskog trga, najvažnijeg javnog prostora u Zagrebu i povremeno zbog nespretnog odabira i količine elemenata koji se na njemu nalaze, iz godine u godinu izaziva reakcije prvenstveno stručne, ali i šire javnosti. U nastojanju da se aktivnije uključi struka u promišljanje ovog prostora Turistička zajednica grada Zagreba, Koncertna direkcija Zagreb i Društvo arhitekata Zagreba pripremaju interdisciplinarnu radionicu kojom se želi pronaći suvremeno, kreativno i provedivo idejno rješenje za ovogodišnji Advent na glavnom Trgu.

U pripremama za ovogodišnju manifestaciju pored interdisciplinarne radionice koja se održava od 15. 10.-17.10.2014. u organizaciji Društva arhitekata Zagreba organiziran je i okrugli stol na kojem sudjeluju:

1. Branko Silađin dipl.ing.arh.
2. izv.prof. Mladen Orešić, Studij dizajna
3. Ivana Fabrio, Studij dizajna
4. dr.sc. Jana Šarinić, Odsjek za sociologiju
5. prof.dr.sc. Krunoslav Šmit, dipl.ing.arh., Arhitektonski fakultet
6. Predstavnik grada Zagreba/TZGZ-a
7. predstavnik Likovne akademije


Moderator:
Tomislav Pletenac, antropolog

PROGRAM

Okrugli stol otvoren je za javnost i predstavnike medija, samo vas molimo da svoje sudjelovanje potvrdite mailom na adresu daz@d-a-z.hrizvor: DAZ

Komentari

Trenutno nema komentara

Dodaj komentar

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna

*  
*  
*  
*  
vrh stranice