Odlikovanje za arhitekta Nikolu Bašića

Redom kneza Branimira s ogrlicom odlikovan je naš poznati arhitekt.
Predjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović prošli je tjedan dodijelila posebna odlikovanja za zasluge. Redom kneza Branimira s ogrlicom odlikovani su pijanist Ivo Pogorelić, pisac Miro Gavran, arhitekt Nikola Bašić te konzervator Miljenko Domjan.

Zadarski arhitekt i odnedavno akademik Nikola Bašić nagrađen je za osobite i višegodišnje zasluge u području arhitekture u Republici Hrvatskoj i u svijetu.

Konzervator Miljenko Domijan odlikovan je zbog zasluga u području očuvanja i zaštite hrvatske kulturne baštine.

Pijanist Ivo Pogorelić podrijetlom iz Paga dobitnik je državnog odlikovanja zbog postignuća u umjetničkom radu i djelovanju.

Red kneza Branimira s ogrlicom je odlikovanje Republike Hrvatske koje zauzima šesto mjesto u važnosnom slijedu hrvatskih odlikovanja. Red je ustanovljen 10. ožujka 1995. godine.

Red kneza Branimira s ogrlicom dodjeljuje se dužnosnicima i djelatnicima u tijelima državne vlasti, čelnicima diplomatsko-konzularnih predstavništava i predstavništava međunarodnih organizacija akreditiranih u Republici Hrvatskoj za osobite zasluge stečene promicanjem međunarodnog položaja i ugleda Republike Hrvatske i njezina odnosa s drugim državama.izvor: antenazadar.hr

Komentari

Trenutno nema komentara

Dodaj komentar

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna

*  
*  
*  
*  
vrh stranice