Obiteljska kuća S

Obiteljska kuća S obiteljske kuće
Ocjenjivati mogu samo registrirani korisnici. Prijavite se | Registrirajte se

FOTOGRAFIJE

IDEJA/PROJEKT

AV Consulting
  • Grad: Šibenik
  • Godina projekta: 2011
  • Godina izvedbe: 2012
  • Tip građevine: obiteljske kuće
  • Površina: 445,00 m2
Prikaz veće karte
Izuzetno atraktivnim položajem parcele, uz samu morsku obalu u naselju šibenske okolice, postavljen je vrlo zahtjevan zadatak pred projektanta obiteljske kuće „S“.
Također izduženi oblik parcele u smjeru JI – SZ, gdje se more nalazi na istočnoj strani, unaprijed je odredio i tlocrtni oblik te orijentaciju pojedinih prostorija kuće.
Zahtjev naručitelja je bio da se prizemni (dnevni) dio stana preko terasa i staza maksimalno poveže s okolnim vrtnim površinama. To smo rado prihvatili te dojam pojačali velikim staklenim plohama na istočnoj i sjevernoj strani.
Prizemnim dijelom boravka dominira zavojito stubište sa staklenim gazištima (kako bi se što manje zaklonio pogled na more) koje vodi do galerije s barom i velikom kružnom terasom s prekrasnim pogledom na uvalu, a koji također imaju i sve sobe na katu preko terasa ili loggia.
Naručitelji su vrlo brzo prihvatili projektantski savjet za potrebu planiranja i izvedbe
„sunčane“ krovne terase s koje se pruža neodoljiv pogled na uvalu i mjesnu plažu koja se nalazi neposredno ispred kuće, odnosno koja omogućava vrlo intimni dio za uživanje na suncu. Na rubu krovne terase su smješteni solarni kolektori, a preostali dio kosog krova je pokriven aluminijskim „sandwich“ panelima u bordo boji jer su vidljivi s krovne terase.
Upotrijebljenim materijalima i bojama nastojali smo ne „sukobiti se s autohtonom arhitekturom“, ali su upakirani u suvremenije oblikovanje koje su s oduševljenjem prihvatili ne samo ukućani, nego susjedi i turisti.

Bruto površina objekta uključivo sve terase iznosi 445 m2 razvijeno kroz prizemlje, prvi kat i krovnu terasu.
Površina građevinske parcele iznosi 928 m2
vrh stranice